Ivan Musa: Politika Bošnjaka ne želi priznati Hrvate kao narod u BiH

Ivan Musa, predsjednik HKDU-a, koja djeluje u okviru HNS BiH   u intervjuu za naš portal politika24.net govori o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, opiranju bošnjačkih političkih stranaka promjeni Izbornog zakona u BiH, kandidaturi Željka Komšića, odnosu bošnjačkih političkih stranaka i političara prema Hrvatima u BiH.

 Kako komentirate činjenicu da se bošnjački politički predstavnici evidentno opiru izmjenama Izbornog zakona BiH i ne prihvaćaju prijedloge HNS-a BiH oko Izmjena izbornog zakona, kako bi se spriječila mogućnost da Bošnjaci Hrvatima ponovno izaberu člana Predsjedništva, ali i druge predstavnike u vlasti?

Jednostavno. Politika Bošnjaka ne želi  priznati Hrvate kao narod u BiH . U višenacionalnoj  državi kakva je BiH sa iznimno tragičnom prošlošću, i tragičnim međunacionalnim sukobima,sa još uvijek nezacijijeljenim ranama  tragičnog rata,nema ništa opasnije od ponovnih pokušaja gaženja izborne  i političke volje jednog naroda  od pripadnika drugog naroda, majorizacijom, nametanje svoje nacionalne većine kao političke većine,s ciljem nacionalne dominacije i izbacivanjem jedne nacije, jednog naroda kao konstitutivnog  iz političkog života u BiH.

Opiru se izmjenama izbornog zakona stoga što u dijelovima FBiH u kojoj su Bošnjaci apsolutna većina nema dovoljno Hrvata da sprovedu kroz izbore ono što su radili u prethodnim izbornim ciklusima. Nema 170 000 Hrvata koji su napustili ta područja ili su protjerani, istoga što Odluka Ustavnog suda je jasna, a i samo njeno obrazloženje je vrlo jasno.

Željko Komšić je nedavno izjavio kako će se kandidirati za člana Predsjedništva BiH. Kako to komentirate?

Nije bitan tu taj Komšić.On je nebitan u cijeloj toj histeriji  Bošnjaka, u spoznaji da bi oni  trebali u nekom narednom vremenu priznati Hrvate kao narod u BiH, a samim ti se i odreći velikobošnjačke politike koju od kraja rata po do ovih vremena i sporovode. Na prošlim izborima pokšali su sa Komšićem 2. Ma ima janjičara.Na ovim prostorima ih je bilo i biti će, nažalost.

Koliko najnovija Rezolucija parlamentarne skupština Vijeća Europe, koja u znatnoj mjeri korenspondira s politikom HNS BiH i koja jasno kaže da će BiH biti u blokadi ukoliko se ne izmijeni Izborni zakon može utjecati na to da Bošnjaci konačno shvate da se mora pristupiti Izmjenama Izbornog zakona?

Velikobošnjačkom  Sarajevu  su puna usta Europske unije ,a kada se radi o tome da se  sprovedu  rezolucije u djelo,  e onda se tu traži tisuću i jedan razlog da se to ne učini kako bi se zadržalo postojeće stanje, a to je apsolutna dominacija nad Hrvatima u FBiH.

Ne zaboravimo da su prošlo ljeto velikobošnjačke stranke u Zastupničkom domu FBiH sa 77:0 odbacile rezoluciju Vijeća Europe.

Normalno, mi Hrvati u tom nametnutom cirkusu nismo htijeli sudjelovati .Ili ako se prisjetimo paljevina kroz FBiH ,pa paljenja zgrade samog Predsjedništva, tada se njihov veliki vođa Zlajoglu derao na govornici gore negdje u Tuzli kako neće nama Europa određivati kako ćemo mi živjeti.To je za njh Europa.

www.politika24.net: Hoće li se prema Vašem mišljenju uspjeti izvršiti izmjene Izbornog zakona kako bi se omogućilo održavanje izbora u BiH?

Vidljivo je da se intezivno traga za rješenjem i u tom smislu ja sam optimist. Optimist sam što Hrvati neće dati svoje pravo izbora nikome u BiH.Vidljivo je da su se uključili i određeni međunarodni čimbenici u BiH.

Podsjećam da je i ovo postojeće  izborno rješenje kao i izborno rješenje za Grad Mostar donijela međunarodna zajednica odnosno dva visoka predstavnika i znate kako je tada bilo:prvo se oglasi Američki veleposlanik i kaže da podržava donesene promjene, da bi to isto odmah sutra ujutro podržao i PIK, i isto tako bi i za Mostar.

Zamislite podržavali nešto što je neustavno i tako se provode izbori u BiH u već nekoliko ciklusa.

Što ukoliko se ne dogode nužne promjene Izbornog zakona u BiH?

Na ovo vaše pitanje odgovor će dati Hrvatski Narodni Sabor.

 Kako komentirate prijedlog Zakona o izbornim jedinicima i rasporedu mandata u Parlamentu FBiH kojeg su u parlamentarnu proceduru uputili SDP i DF, koji na kraju nije prošao u Zastupničkom domuParlamenta Federacije BiH?

Taj prijedlog nacional socijalističkih velikobošnjačkih partija je neustavan. I gdje je tu kvaka-  da se to izglasa u domovima FBiH – imamo nešto za provedbu izbora, pa se vi poslije žalite što je to neustavno.

 Kako biste ocijenili bošnjačke političare i bošnjačke političke stranke, kada je u kada je u pitanju njihov odnos prema Hrvatima?

Ma kakva ocijena.mislim da je vrlo jasna ocijena iz gore navedenog. I još nešto, mislim da griješite uporno spominjući bošnjačke političke stranke.Na primjeru gdje jedan narod,Bošnjački, neda i ne dozvoljava drugom narodu da bira svoje legitimne predstavnike na izborima one to nisu.

Zapanjujuća je činjenica da je netko tko se poziva na BiH u stanju izlazak Hrvatskog naroda u BiH na izbore učiniti apsurdnim,šaljući mu poruku da mu je uzaludno izlaziti na izbore. One to nisu.One su velikobošnjačke nacional – socijalističke partije

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Dosadili ste i Bogu i narodu vise s tom ”politkom Bosnjaka”. Bosnjaci ne bi nikakav faktor bili da VI vodite brigu o svom narodu, a ne o svom dzepu. I prestanite druge okrivljavati za svoj lopovluk, kriminal, i nesposobnost.

  • Bas koda vam je dosla voda do grla.malo trte..aa.dasta.bit ce opet izbori..a jeste utuzili.braco mila..manite se vi bosnjaka vec na sunce svoje rezultate

  • O komsija iz Santiceve ako mislis da smo zaboravili sta ste ti i brat ti radili npr. premlacivanje starog Orucevica nismo ti zaboravili komsija…..Do rata nisi smjeo pisnut usljo jedan ali neka ima vremena polako nemoj mislit da smo zaboravili ni oprostili maltretiranja u Santicevoj pi.cko jedna!!

  • Nismo te zaboravili Musa kako ste ti i brat ti mlatili starog Orucevica 1993 u Santicevoj…G.ovno jedno do rata si bio manji od makovog zrna pa kad si se docepao puske naglo si ojacao…Ali polako doci ces i ti na red….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.