Ivan Kvesić: Sreća da sam došao tu u Hercegovinu

Svjetski prvak u karateu Širokobriježanin Ivan Kvesić prije tjedan dana je izborio nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

No, u utorak je potvrđeno da su Igre odgođene za 2021. godinu zbog pandemije koronavirusa.

Iskreno, meni to jako odgovara budući da sam imao par sitnih ozljeda, tako da ću ih sad uspjeti zaliječiti i fino odmoriti. I imam godinu dana da se spremim za Olimpijske igre tako da nemam taj stres samih kvalifikacija, kazao je Kvesić javljajući se putem Skypea u srijedu uživo u emisiju Hrvatske radiotelevizije Dobro jutro, Hrvatska.

Kvesić se putem Skypea javio u emisiju ”Dobro jutro, Hrvatska”

Iza njega je napornih godinu i pol dana i veliki broj natjecanja preko kojih je ostvario normu za OI.

Imali smo niz od 20 natjecanja kroz godinu i pol dana, tako da je bilo dosta naporno. Skoro svako drugi vikend smo imali letove, putovanja, a ja još i skidanje kilograma, tako da mi nije bilo jednostavno. Da bi se uspjeli kvalificirati na Olimpijske igre, trebali ste biti među dva najbolja na svijetu u svojoj kategoriji, a ja sam to, naravno, uspio i jako sam sretan, smatra 23-godišnji Širokobriježanin koji je u 2019. godini imao 68 mečeva.

Kvesić osigurao nastup na OI u Tokiju: Radujem se i nisam svjestan što sam napravio

Osmi dan je u izolaciji u rodnoj kući u selu Kočerin. Vrijeme ubija čitajući knjige te nešto manje gledajući televiziju.

Sreća da sam došao tu u Hercegovinu, gdje sam rođen i odrastao, tako da smo tu na selu. Najviše čitam, malo gledam televiziju i družim se sa svojim ukućanima budući da nemam to priliku kroz cijelu godinu zbog jako gustog rasporeda. Ovdje imam dosta prostora za neke sitne sportske aktivnosti, tako da ne ispadnem skroz iz forme. Svaki dan odradim trening, lagano trčanje, vježbe snage samo da spasimo trenutnu situaciju. Nadam se da će i ovo (op.a. pandemija koronavirusa) brzo završiti i da ćemo se moći vratiti u svoj normalni tijek, smatra svjetski prvak u karateu Ivan Kvesić.

Odgođene Olimpijske igre

(www.jabuka.tv)

14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.