Ivan Grgat: Široki je bio sve ono što sam želio pred kraj karijere, mirna luka za mene i moju obitelj – Jabuka.tv

Ivan Grgat: Široki je bio sve ono što sam želio pred kraj karijere, mirna luka za mene i moju obitelj

U razgovoru za Sport1 ističe da sada najviše vremena provodi sa djecom, a najljepše mu je bilo u Ciboni, gdje je i počeo svoju karijeru.

Trenutno najviše vremena provodim sa obitelji, prvenstveno sa djecom. Igrao sam u dosta klubova i zemalja i u svim razgovorima favoriziram Cibonu jer je svakom igraču san igrati u velikom i dobro oragniziranom klubu, a živite u svom gradu ili svojoj zemlji. Također i u Grčkoj mi je bilo lijepo jer je to bio vrhunac moje karijere, gdje sam igrao u ozbiljnim klubovima, živio u prelijepoj zemlji sa fascinantnom kulturom. I naravno Široki Brijeg jer se poklopilo sve ono što sam želio pred kraj karijere, ozbiljan klub sa visokim ambicijama, nekakva mirna luka za mene i moju obitelj”, rekao je Grgat.

Bh. javnost se sjeća Ivana iz sezone 2009/10. kada je donio titulu Širokom Brijegu u duelu protiv KK Bosna.

Naravno, to su još uvijek bile godine kada su BiH igrala ozbiljna košarka. U sjećanju ostaju velike i teške utakmice protiv Bosne, Zrinjskog, Hercegovca, a posebno moćne Slobode u prepunom Mejdanu. Konkretno te godine Bosna je bila apsolutni favorit što je potkrijepila fantastičnim igrama u Regionalnoj ligi. Mi smo pobjedom nad Igokeom ostvarili sve naše ambicije i u finalnu utakmicu ušli totalno rasterećeni. Moram naglasiti da nam je te godine i sistem natjecanja išao na ruku jer se igralo na dvije utakmice”, kazao je Grgat i dodao:

Sjećam se jednog gospodina ispred dvorane u Sarajevu, koji mi je poslije utakmice, dobronamjerno dobacio, samo nemojte još šampanjac otvarati i pripremati tortu, ali te godine je ipak bilo teško dobiti Široki Brijeg na Pecari. Nažalost klubovi u BiH su prošli ili prolaze kroz razdoblje koje je zahvatilo većinu klubova u bivšoj Jugoslaviji. Iskreno sam sretan, da se Stanko Barać prihvatio posla i da se u klubu dešavaju pozitivni pomaci. Vidim da je tako i u Bosni Royal jer je to jedini ispravan put gdje bivši igrači imaju iskrene i prave namjere. Još moram naglasiti da me veseli trenerski posao mog prijatelja Ace Damjanovića”.

On je sa novim Amerikancem u KK Bosna Royal Coryjem Bradfordom igrao na Kipru u ekipi Achileas, a Grgat je istakao da je riječ o izuzetno snažnom igraču sa brzim izbačajem i dobrim šutem.

Sa Coryjem Bradfordom sam igrao jednu sezonu zajedno na Kipru i sigurno da ga se dobro sjećam. Prošlo je mnogo vremena, ali ipak se dobro sjećam, fizički je izuzetno snažan i sa brzim izbačajem i dobrim šutem. Moram naglasiti da je i kao momak bio izrazito korektan. Želim mu sreću u Bosni Royal i puno ga pozdravljam”, kazao je Grgat.

Ivana smo potom zamolili da nam kaže svoje viđenje Europskog prvenstva koji počinje danas u Finskoj, Izraelu, Turskoj i Rumuniji.

Hrvatska poslije dugo vremena ima velika igračka imena, prvenstveno mislim na Darija Šarića i Bojana Bogdanovića, koji nam normalno sa ostatkom ekipe mogu donijeti željenu medalju. Mislim da je Aco Petrović idealan za ovu reprezentaciju. Srbija je najviše nastradala povredama i otkazima, ali neka nikoga to ne zavarava jer je Aleksandar Đorđević stvorio moćan sistem sa jasnim pravilima koji može ispoštovati i ova sadašnja ekipa gdje će teret u nedostatku Miloša Teodosića preuzeti Boban Marjanović i Bogdan Bogdanović. Crna Gora je svima nepoznanica i mislim da je njihovo najveće ime trener Bogdan Tanjević. Da li mogu do medalje, realno teško uz ostale velike reprezentacije”, rekao je Grgat i potom završio.

Favorit? Da je Srbija kompletna, mislim da bi sigurno bila favorit broj jedan, ali kažem i ovako mi djeluju ozbiljni. Ovako je teško nekoga izdvojiti jer sve reprezentacije imaju svoje probleme sa povredama i otkazima. Svi gledaju prema Španjolcima, ali mislim da ove godine neće biti njihova godina i ne bi me iznenadilo da Latvija ili Slovenija naprave dobar rezultat”.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.