Ivan Dodig se nakon osvajanja Australian Opena poklonio Gospi na Brdu ukazanja – Jabuka.tv

Ivan Dodig se nakon osvajanja Australian Opena poklonio Gospi na Brdu ukazanja

Nakon što je tog nedjeljnog jutra sudac objavio: “Gem, set, meč Dodig and Polasek”, Ivan Dodig kleknuo je, prekrižio se, a ruke i pogled digao prema nebu.

Zahvalio je tako za još jedan, peti, Grand Slam naslov. Uzeo je pehar za najbolje na Australian Openu i krenuo kući u Međugorje. I već prvo jutro u Međugorju, iako je stigao kasno, s dvojicom braće Mladenom i Željkom te sinom i nećakom otišao je na Brdo ukazanja u Međugorju. Izmolili su zahvalu kod Gospina kipa.

Došao sam zahvaliti Gospi i Bogu za ovaj veliki uspjeh, kazao je Dodig kojemu vjera i Međugorje puno znače.

To mi daje ogromnu svakodnevnu snagu. Za sve što sam do sada postigao u životu zahvaljujem Bogu, jer bez vjere ne bi bilo ništa od ovoga svega…, kazao je Dodig, zahvalivši svima na podršci, a nakon što smo ga ostavili, klečeći je nastavio svoju molitvu pred kipom Kraljice Mira, koju je posjetio odmah po dolasku u Međugorje poslije gotovo 40 sati provedenih u automobilima, zrakoplovima, zračnim lukama…

U nedjeljnom finalu parova na Australian Openu Dodig i Polašek pobijedili su branitelje naslova Rajeeva Rama i Joea Salisburyja sa 6:3 6:4 za 88 minuta igre.

Veliki rezultat za mene osobno, mislim i općenito za hrvatski sport i za tenis. Ovo su veliki rezultati, osvajati Grand Slamove. Nevjerojatna stvar. Baš u razgovoru sa svojim partnerom sam saznao da je on u Slovačkoj prvi muški igrač koji je osvojio Grand Slam u povijesti u njihovoj državi, općenito možda drugi Grand Slam za Slovačku. Nismo ni svjesni koliko su ovo veliki rezultati i koliko smo jaki u tenisu, kazao je Dodig u splitskoj zračnoj luci.

Dodig je postao hrvatski rekorder po broju osvojenih Grand Slam naslova. Ovo mu je ukupno peta Grand Slam titula, a druga u muškim parovima, nakon što je 2015.osvojio Rolland Garros s Brazilcem Melom, a još ih tri ima u konkurenciji mješovitih parova. Marin Čilić osvojio je dva (juniorski Roland Garros i seniorski US Open) pa Međugorje sada ima nevjerojatnih sedam Grand Slam naslova, prenosi Radio Mir Međugorje.

Naravno, prema osvojenim bodovima u ovoj godini, Dodig i Polašek na vrhu su svijeta.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.