Dragan Soldo glavni kandidat za predsjednika NS FBiH

Izborna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine održat će se u četvrtak u Sarajevu, a najzanimljiviji će biti izbor čelnih ljudi ovog entitetskog tijela za iduće četiri godine.

Nakon okončanja izbornih skupština u svim županijskim savezima, novoizabrani izaslanici će, između ostaloga, birati članove Izvršnog odbora, predsjednika i potpredsjednika NS FBiH, piše Klix.ba.

Izvršni odbor Federalnog saveza predstavlja izuzetno važno tijelo budući da se preko njega filtriraju i budući članovi raznih povjerenstava na državnoj razini poput Povjerenstva za suđenje, Povjerenstva za natjecanje, Povjerenstva za licenciranje…

Predložene kandidate koji prvobitno dolaze iz županijskih  saveza na kraju potvrđuje Izvršni odbor krovnog saveza (NS BiH). Čelnici federalnog saveza su zaduženi i za brojne druge aktivnosti te će snositi odgovornosti za natjecanja koja se organiziraju pod njihovom ovlastima. Naravno, najvažnije natjecanje je prvenstvo u Prvoj ligi Federacije BiH.

Kandidati za Izvršni odbor NS FBiH su:

  • NS Unsko-sanskog kantona: Said Midžan i Mirsad Silić
  • NS Posavske županije – Orašje: Iljo Dominković i Miroslav Lucić
  • NS Zeničko-dobojskog kantona: Adis Hajlovac i Senad Subašić
  • FS Bosanskopodrinjskog kantona: Mirsad Drljević i Safet Radmilović
  • NS Hercegovačko-neretvanske županije: Samir Ćemalović i Nazif Handžar
  • NS Srednjobosanske županije: Slaven Garić i Ivan Frljić
  • ŽNS Zapadnohercegovački: Dario Sesar i Dragan Soldo
  • FS Kantona Sarajevo: Nijaz Brković i Hamdo Spahić
  • ŽNS Županije Hercegbosanske: Berislav Vrdoljak i Stipo Vukadin
  • NS Tuzlanskog kantona: Ćazim Omić i Samir Omić

Izaslanici Skupštine će izabrati 10 članova novog Izvršnog odbora od 20 predloženih i to tako što će biti zastupljen po jedan kandidat iz svake od županija (kantona). Novi predsjednik Nogometnog saveza Federacije BiH trebao bi, kako se doznaje, biti Dragan Soldo, dok se već uveliko nagađa i o sigurnim članovima novog Izvršnog odbora.

Soldo je dugogodišnji djelatnik NK Široki Brijeg, obnašao je dužnost međunarodnog tajnika, tajnika, a trenutno je v.d. direktora kluba s Pecare. Također član je i Izvršnog odbora NS BiH.

Vrijedi istaknuti da se među kandidatima za novi saziv Izvršnog odbora nalazi i čak šest članova aktualne vlade federalnog nogometa, a to su Slaven Garić, Samir Ćemalović, Iljo Dominković, Mirsad Drljević, Hamdo Spahić i Stipo Vukadin.

Izuzetno zanimljiva sjednica skupštine NS FBiH održat će se u četvrtak u Sarajevu, a njoj će se birati i članovi pravnih tijela – Disciplinsko povjerenstvo, Apelacijsko povjerenstvo, Prvostupanjsko i Drugostupanjsko povjerenstvo za licenciranje.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.