“It`s show time”: Apple kreće u napad na potpuno novo tržište

Apple ostvaruje najveći profit prodajom pametnih telefona, no izvršnom direktoru kompanije Timu Cooku jasno je kako moraju pronaći nove izvore prihoda i pripremiti se za razdoblje u kojem više neće toliko zarađivati od prodaje iPhonea.

Jedan od tih novih izvora prihoda su softver i usluge – već jako dugo vremena govori se o Appleovim planovima vezanim uz servis za streaming videosadržaja s kojim će konkurirati Netflixu i sličnim servisima, ali i o pretplatničkom servisu za novine i časopise.

Iz Applea, naravno, do sada nisu komentirali ove glasine koje kruže mrežom, a što su konkretno pripremili saznat ćemo 25. ožujka. Kompanija je jučer poslala pozivnice novinarima za konferenciju koja će se održati u njihovom novom kampusu, u Steve Jobs Theateru u Cupertinu – digitalna pozivnica, uz filmsko odbrojavanje, uključuje Appleov logo i poruku – “It`s show time”, a zadnji put kada je Apple poslao sličnu pozivnicu predstavili su Apple TV.

S predstavljanjem pretplatničkih servisa Apple ulazi na potpuno novo tržište, a bit će zanimljivo vidjeti kakav će sadržaj biti dostupan na njihovom servisu te, naravno, koliko će iznositi mjesečna pretplata.

Što se servisa za novine i časopise tiče, mrežom su kružile glasine oko problema vezanih uz podjelu zarade između Applea i izdavača te su navodno s konačnim prijedlogom zadovoljniji izdavači magazina u odnosu na izdavače novina.

Hardver

Konferencija koja će se održati za dva tjedna bit će fokusirana prvenstveno na nove usluge, no ne treba isključiti mogućnost predstavljanja i novog hardvera.

Sve je više glasina oko nove generacije iPada koja ne bi trebala donijeti neke veće novitete u odnosu na prošlogodišnje modele, navodno se priprema povratak iPoda, a ne treba isključiti mogućnost predstavljanja novih bežičnih slušalica AirPods, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.