Italija: Ćosić sudjelovao na Izbornoj skupštini JJE

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, Zdenko Ćosić, sudjelovao je , 8.veljače 2018. godine, na Izbornoj skupštini Jadransko-jonske euroregije (JJE) koja je održana u gradu Termoli u Italiji.

Skupština je održana pod predsjedanjem župana Dubrovačko-neretvanske županije, Nikole Dobroslavića, koji je od članova Skupštine dobio jednoglasnu podršku za novi dvogodišnji mandat na čelu Jadransko-jonske euroregije. Na sastanku Skupštine razmatrani su i zahtjevi za članstvo Hercegbosanske i Unsko-Sanske županije iz BiH, općine Budva iz Crne Gore, te regije Calabria iz Italije koji su jednoglasno prihvaćeni.

Jedna od točki dnevnog reda sastanka bila je i razmatranje Izvješća o radu i proračuna za 2017, te programa rada i plana aktivnosti za 2018. godinu. 
Na skupštini je, također, usvojena i inicijativa o formiranju mreže AI-NURECC, u kojoj će Jadransko-jonska euroregija ostvarivati bližu suradnju s najznačajnijim dionicima makroregije u cilju realizacije zajedničkih projekata regija i gradova.

Inače, Jadransko-jonska euroregija nastala je prije deset godina zbog potrebe za stabilizacijom i unaprjeđenjem suradnje regija na Jadranskome i Jonskom moru u projektima od zajedničke vrijednosti, a danas s novim članicama broji ukupno 33 člana lokalne i regionalne samouprave iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Crne Gore, Albanije i Grčke. Županija Zapadnohercegovačka postala je prošle godine 29. članicom ovog važnog međunarodnog udruženja.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.