IT stručnjaci najviše varaju supruge

Novo istraživanje ukazuje kako su u muškoj populaciji varanju najviše skloni IT inženjeri.

Anketa provedena od strane kontroverznog portala AshleyMadison.com, specijaliziranog za spajanje oženjenih korisnika koji žele stupati u vanbračne avanture, ukazala je na zanimljive rezultate.

Prema njihovoj studiji, tipičan muškarac koji vara svoju suprugu je u četrdesetim godinama, oženjen dulje od 10 godina, te posjeduje dvoje djece starije od 10 godina.

Među 11.453 anketiranih muškaraca (koji svi imaju račun na portalu AshleyMadison.com), najveći postotak onih koji varaju supruge radi na poslovima vezanim uz IT inženjerstvo, što je značajna promjena u odnosu na 2010. godinu, kada se taj profil nalazio tek na petom mjestu.

Nakon IT inženjera, kojih je u odnosu na sve druge 10,6%, varanju su skloni zaposlenici u financijskom sektoru (8,2%), edukaciji (6,5%), liječnici (4,6%), te odvjetnici (3,8%).

Što se žena tiče, istraživanje je obradilo 2.865 članica portala, te ukazalo kako je prosječna žena koja vara svojeg muža u tridesetim godinama, udata 5 ili manje godina, te posjeduje kćer mlađu od 3 godine. Što se zanimanja tiče, varanju su najviše sklone učiteljice, potom slijede kućanice, te žene zaposlene u medicinskoj industriji.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.