Ispovijest oca čiji je sin izgorio u Travniku dok je ležao u bolnici

– Bolnica i policija su očito htjeli ovaj slučaj zataškati. Događaj se zbio 19. travnja, između 3.05 i 3.30 sati. Do podne je soba u kojoj je ležao moj sin bila okrečena, nestali su pokrivači i madrac s kreveta, te njegova pidžama.

Sve su to učinili prije bilo kakvog očevida. Sve pacijente iz te sobe su razmjestili po drugim sobama. Jedan od njih, a kojega sam zamolio da mi kaže što se zapravo zbilo, rekao mi je: Imao bih ja štošta reći, ali se bojim da me ne izbace iz bolnice!?

U bolnici su mi još rekli da je Gabrijel vrištanjem digao bolnicu na noge, te da su morali pacijente pljuskama smirivati jer su bili u šoku- priča nam Ilija Trbara iz Novog Travnika, koji je podnio kaznenu prijavu Tužiteljstvu SBŽ protiv djelatnika Odjela neurologije i psihijatrije JU Bolnice Travnik u kojoj je njegov sin Gabrijel Trbara zapaljen dok je bio čvrsto, preciznije duplim opasačem, vezan za bolnički krevet.

Zbog zadobivenih teških opeklina po rukama i trbuhu, 45 do 50 posto tijela, nesretni Gabrijel je odmah prebačen u Kliniku za plastičnu i rekostruktivnu kirurgiju KCUS Sarajevo. Liječnička pomoć je zbog opeklina pružena i medicinskom tehničaru.

Ilija ističe da će u četvrtak ponovo otići u Sarajevo u posjetu sinu, te dodaje da nisu istiniti medijski napisi da je Gabrijelu amputirana cijela desna šaka, nego samo dio. Prema Ilijinim riječima, Gabrijel je u komi i priključen je na uređaje za umjetno disanje.

– Ima probleme s plućima, zbog dima kojega se nagutao. Samo ga održalo snažno srce. Ni meni nije jasno kako se sve ovo dogodilo, ali ćemo to još vidjeti- ističe Ilija, dodajući da Županijsko tužiteljstvo u Travniku nije odmah bilo obaviješteno o događaju, što znači. kako kaže, da je i MUP na neki način sudjelovao u zataškavanju događaja.

– Kako objasniti drugačije da je istraga bila pokrenuta pet dana kasnije, tek 24. travnja, nakon što su se mediji oglasili. Nije se dogodio mali nespretni incident, nego da je izgorio čovjek zavezan za krevet. Ja ću ići do kraja s ovim da se sutra ne dogodi neki drugi Gabrijel, zaključuje ogorčeni otac Ilija Trbara.

Inače, Gabrijel je godinama psihički bolesnik povremeno je prekidao s uzimanjem terapije, te bi dobivao napade, a obitelj ga je u takvim situacijama više navrata smještala u bolnicu. Kako je došlo do zapaljenja psihički bolesnog mladića još nije poznato.

Njegov otac napominje da je Gabrijel postao agresivan u bolnici i kritične večeri “postrojavao” pacijente određujući tko može, a tko ne može gledati TV dnevnik. Teško bolesni Gabrijel, jedno od troje djece Ilije i Kate Trbara iz travničkog sela Zubići, zbog psihičkih problema u bolnici primljen dan prije zapaljenja. Obitelj se prvo preko Facebook stranice pod nazivom Istina za Gabrijela obratila javnosti, a što možete vidjeti ovdje.

Tek nakon toga su se priopćenjem oglasili iz travničke bolnice, te obavijestili da je i njihov djelatnik ozlijeđen.

(Pogled.ba)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.