Isplati li se doći u Neum? Novinar objavio cijene osnovnih proizvoda i usluga

Novinar Almir Terzić objavio je na svojoj Facebook stranici kratku analizu cijena u Neumu, jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru.

On je naveo cijene osnovnih proizvoda i usluga, posebno u vrijeme otežanog turističkog izlaska iz Bosne i Hercegovine.

Puno vas mi je pisalo i piše s pitanjem isplati li se doći u Neum i kakve su cijene. Smještaj u hotelu Sunce 4 zvjezdice u renoviranim sobama su 100 KM po danu, po osobi (dakle za dvoje dan 200 KM). Sobe su fine, s pogledom na more, hrana je solidna. Ležaljke i suncobran se plaćaju po 6 KM po danu i na bazenu i na plaži (dakle 18 KM dnevno dvije ležaljke i suncobran). (u Makarskoj sam prošli mjesec plaćao isto 90 kuna dnevno, napisao je Terzić i nastavio:

Kava je 2,5 KM, recimo Cocta 3,5 KM 0,33 l mala bočica. (Dakle kava i Cocta će vas koštati 6 KM, odnosno 12 KM za dvoje). (u Makarskoj sam isto plaćao 46 kuna). Bočica Coca-Cole od 0,5 litara je 1,5 KM, koliko košta i 1,5 litara vode. Kugla sladoleda je 1,5 KM. Od sadržaja tu je vožnja mini podmornici 15 KM i vožnja brodicom 10 KM. Eto, na vama je da procijenite, napisao je on, prenosi N1 televizija.

Puno vas mi je pisalo i piše s pitanjem isplati li se doći u Neum i kakve su cijene?! Smještaj u hotelu Sunce 4…

Posted by Almir Terzic on Wednesday, 22 July 2020

(www.jabuka.tv | Foto: Facebook/Almir Terzić)


15 komentara

 • Previše je to s obzirom da je Neum u našoj zemlji pa ne idemo preko granice,ni u Hr ni u Cg. Nije uredu da budu cijene iste kao u Makarskoj ili Budvi npr. Trebalo bi da budu pristupačne cijene za sve gradjane naše napaćene zemlje.

  • Jebi ga i dalje si na moru. Ljudi u nas i sad gledaju na more kao neko opce ljudsko pravo, a ne kao svojevrsni luksuz, pa tako npr. ako je recimo kava u Širokom negdje 1.5 ili 2 KM, bez ikakvog pogleda, mora, icega, ne vidim zasto ne bi u Neumu uz more bila 2.5 KM.

  • Nije bas sve tako kako pise doticni upravo se vratio iz neumu familijom …… Terzicu idi i ostani u makarskoj jeftinije je 😉 😉

 • je bi neum to su bosanski cigani i u je ce biti i bili su i prije rata malo je reći cigani oni su poštenije od neumski cigana

 • Neum mi je predaleko ta 40 min na Makarskoj rivijeri, plaže extra, cijene ok i sa bih pasosom puste, bar nas pogranična mjesta!

 • Pa zavisi gdje je pio kafu,kolu i gdje ga je lizao.Ima sladolet i za 1 KM odmah uz hotel Sunce.Toceno pivo u kaficu koji pripada istoimenom hotelu je 2 KM.Cijena vecine pica(votka,sve vrste sokova)iznosi 3 KM na splavu kod Dade gdje je svaku noc MUZIKA UŽIVO.Nisu svi u hotelu Sunce i ne trebaju svima lezaljke,ja ih ne praktikujem,dakle i to ne moram da placam.I bas me zanima gdje je pio tu kafu od 2.50 KM jer sam se nauzivala i ispijala kafe ali nikada skuplje od 2 KM.E jeste na recepciji Hotela 3 KM ali tu je svakako rijetko ko pije jer od toliko atrakcija slabo se ko zadrzava na recepcijama.Zao mi je sto je takvim ocima gledao Neum ali uostalom nismo svi isti,sve je u oku posmatraca.Provedite odmor gdje zelite i ne pridajite znacaja tudjim komentarima.Pusicaaa

 • Gdje god parkiras kaznice vas “NEKO”. KO? Samo vam stavi kaznu od 60 KM pod brisace uz ostavljen broj da nazovete i da odmah platite 12 KM i to kod hotela SUNCE i tada ce vam oprostiti kaznu.

  Zasto i to ne spomenete. Pored mene je bilo 10 auta i nijedan nije dobio kaznu osim mene. Dakle NEKO zna da nisam iz Neuma!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.