Isplata mirovina počinje 6. ožujka

Isplata mirovina za veljaču počet će u ponedjeljak 6. ožujka, odlučeno je u ponedjeljak u Mostaru na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni.

Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 maraka, priopćeno je iz Federalnog zavoda MIO/PIO.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 milijuna maraka.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio godišnji obračun i izvješće o financijskom poslovanju Zavoda za 2016., navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Žalosno je koliko su umirovljenici zakinuti na mirovinama i dobili 326 KM devedeset posto umirovljenika.
    još je žalosnije da ljudi koji su radili 40 godina imaju mirovinu 434 KM tj.zajamčenu mirovinu. A oni podobni za desetak godina rada i uplata doprinosa po Federalnom zakonu o doprinosima imaju i 2174 KM. a ostalim radnicima u društvenom i privatnom sektoru uplaćuju minimalne doprinose mimo Federalnog zakona o doprinosima zato će skoro pa svi budući umirovljenici biti*nagrađeni*sa.326 KM a radili ČETRDESET GODINA, ako se usvoji novi zakon pio-mio 1.7.2017.godine
    A sve to jer se razni umirovljenici pod posebnim uvjetima i oni koji uvezuju staž isplaćuju sa Fonda umirovljenika koji su cijeli radni vijek plaćali doprinose, umjesto da ih zbrine i uveže im stsž država, koja ih je ostavila bez posla.
    A ako se 1.7.2017.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.