Isplata mirovina počinje 5. prosinca

Isplata mirovina za mjesec studeni počet će u ponedjeljak 5. prosinca 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za studeni, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 milijuna KM, priopćeno je.

(www.jabuka.tv)
2 komentara

  • Nekom 05.12. nekom do Božića,tako to ide u ovoj državi.Ali što ćeš što smo zaslužili to i imamo,lopovluk,javašluk,nesposobne političare,masu uposlenih,podobnih u državnoj upravi koji ne rade ništa i čudimo se mi nečemu.Dobro je kako će biti…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.