Isplaćeni svi zaostaci u ŽZH, a prosvjetari najavili štrajk – Jabuka.tv

Isplaćeni svi zaostaci u ŽZH, a prosvjetari najavili štrajk

U ponedjeljak počinje nastava u ZHŽ. Nakon ljetnog odmora pristupilo se uobičajenim pripremama, kako u školama tako i u obiteljskim domovima učenika, i nastava može početi. Međutim, neće sve ići “kao po loju”, kako bi se na prvi pogled moglo očekivati, piše Večernji list.
Prvi dan trebao bi proteći prema ustaljenoj shemi. Bit će to upoznavanje učenika s rasporedom održavanja nastave: raspored učionica, dnevnih smjena, školskih sati, razgovor o nabavi udžbenika, pribora i drugo. No, drugi radni dan, u utorak, neće ići po planu.

Umjesto redovite nastave, prvi školski sat u jutarnjoj i popodnevnoj smjeni proći će u štrajku upozorenja. Školski sindikati nezadovoljni su nizom činjenica koje karakteriziraju trenutačno stanje i odnose u županijskome školstvu. Nakon kraćeg razlaza i zasebnog i odvojenog djelovanja, sindikati osnovnih i srednjih škola su zaključili da im je učinkovitije i korisnije zajedno djelovati i vući poteze pa će u štrajk stupiti i osnovne i srednje škole, a tako će biti i ubuduće. Kao razloge nezadovoljstva predstavnici sindikata ističu kršenje važećeg Kolektivnog ugovora, neujednačeni kriteriji prilikom raspodjele sati i nadopune normi učiteljima, nadalje nisu zadovoljni organizacijom nastavnog procesa u osnovnim školama. Smatraju i kako je početak školske godine nepripremljen, a rodiljske naknade zaposlenim majkama kasne devet i više mjeseci. Sindikat je nezadovoljan i zbog neisplate regresa za ovu godinu. Prema riječima ministra financija ZH županije Tonija Kraljevića, isplata regresa se odnosi na sve proračunske korisnike, ne samo prosvjetu. “Visina i isplata istog vezana je uz grant sredstva s viših razina vlasti koja očekujemo nakon usvajanja rebalansa federalnog proračuna”, kazao je Kraljević.

Dodaje kako ZHŽ u tekućoj proračunskoj godini nije dobila ni jednu KM potpore s viših razina vlasti. Još je jednom podsjetio i na činjenicu da je neobjavom službenih rezultata popisa stanovništva ova županija dodatno oštećena. Međutim uz sve financijske probleme s kojima se ZHŽ susreće, ipak se uspjelo sanirati najveći dio obveza i zaostataka prema prosvjeti što samo za sebe govori koliko je taj resor visoko postavljen na listi prioriteta plaćanja Ministarstva financija. Tako je samo vanjskih suradnika i honorara u prosvjeti od veljače (od konstituirajuće sjednice novog saziva Vlade ZHŽ) do sredine kolovoza isplaćeno u iznosu od 541.542 KM, odnosno isplaćeni su svi zaostaci nakupljeni kroz 13 mjeseci.

“Zaostaci na ime jubilarnih nagrada plaćeni su zaključno s 21. kolovozom 2015., dvije prosječne plaće zaključno s 1. srpnja 2015. Također uspjeli smo isplatiti sve otpremnine”, kaže Kraljević. Valja naglasiti i da umirovljenja posljednjih mjeseci idu bez zastoja i čekanja, te da se redovito uplaćuju doprinosi svim proračunskim korisnicima što posljednjih godina i nije bila praksa.
Kraljević ističe kako se zaostaci na ime doprinosa iz prijašnjih godina plaćaju mjesečno u iznosu od oko 200.000 KM.

“Planirana kreditna sredstva će isključivo biti usmjerena za plaćanje starih obveza gdje najveći dio ide na doprinose iz ranijih godina”, kaže Kraljević.

(Večernji list)


78 komentara

 • Mislim da svako treba dobit zasluženu plaću,doprinose itd,ali isto mislim da bi i roditelji i djeca trebali štrajkat jer se uđbenici i radni listovi mjenjaju kako kome padne na pamet, i još vam izvjese popis udžbenika na vrata,ali vam na radiju uredno daju obavijest da ne kupujete knjige,jer ce naravno detaljne informacije dobit od nastavnika

 • Ne kasne porodiljne naknade samo zaposlenim djelatnicama u prosvjeti,nego i ostalim,al bitno je da se naglasi kako one nisu ostvarile svoja prava.

  Niti jednom drzavnom sluzbeniku ili namjesteniku nisu isplacene jubilarne nagrade, a oni i to ostvaruju i opet im malo.
  I sto se tice ostvarivanja bilo kakvih prava na naknade uvijek pojedinci na sve imaju pravo,a ostali nikad ne ispunjavaju uvjete….ma sve nam je u drzavi bezveze

 • Treba vidit samo WC gdje rade nuždu jer to je njihov WC traže iz godine u godinu ovo, ono, a npr da svaki djelatnik prokupi barem 5km da se ono ruglo od WC-a uradi, ali to se nitko nije sjetio, a radi se u gimnaziji u Širokom. Ništa nego sramota , sve drugo je manje bitno,jer ako se sami sebi neznaju sjetit da je higijena pola zdravlja onda kako će tek drugčije nešto uraditi kad nemože ono gdje borave svakodnevno sat vremena

 • Najbolje bi bilo da profesori učitelji rade ako ko šta da da , evo vidite da su postojali zaostaci, kako i ko ih stvori regres, je pravo, prijevoz takođe hranarina nagrade, doprinosi sve je to ikupno pravo uposlenika koji je vlada prihvatila, a kako izvršava vidi se iz priloženog, ko napravi dugovanja, za mirovinsko, a ima i nekkvih tužbi!!!!

 • Ne znam kome ste isplatili porodiljno a majkama u radnom odnosu niste. Zadnja uplata je bila u 7 mj toliko o isplati zaostatka.Djeca nam navršila godinu dana ukupno dobili tri pirodiljne s velikim kašnjenjem.

 • Fajte profesorima plaću i ostala primanja kao službeniku u Županiji i općini VSS
  Napravite reviziju uhljeba i zaposlite ljude po Zakonu i Pravilniku o upošljavanju.
  A ravnatelji iz onog sustava nek idu u razred ili to nije za njih i prosvjetnoj inspekciji ukinite plaću-
  A što pišu da profesori prave WC neka je sram sviju u županiji i općini da je stanje takvo a ne čine ništa a to je jedna mala stavka u odnosu na proračun. A porodiljne,a dječiji,a putarunu primaju skoro svi,,,, ,a prima svaka škola profesore umjesto da se postojeći kadar u stalnom radnom odnosu rasporedi u ljeto u škole u ŽZH i tek onda primi ako je potrebno,ali ne samo stvaraju višak.

  • Vjeruj mi da je vama prosvjetnim djelatnicima isplaceno puno vise nego nama u zupaniji…”izuzetci” postoje svugdje,oni sebe uvijek podmire,al ostali obicni djelatnici nemaju pravo ni na sto….

    • Tko živi od vas privatnika? Pola vam djelatnika nije prijavljeno, i ovi što su prijavljeni, na minimalcu su. Jadni ljudi s vama. Čast izuzetcima.

     • Svi vi u državnim jaslama živite od privrede i proizvodnje, ako ti to možeš razumijeti. Preširok je pojam da ti sad objašnjavam, očito nisi dovoljno pismen niti si zaposlen pa tako razmišljaš, ili si pak u tim istim državnim službama pa si zatupljen. Kad narasteš, mislim u svim oblicima, možda shvatiš!

    • Prva ti je izjava bila privatnik. Poslije privreda i proizvodnja, koje u Širokom Brijegu a i u ovoj državi skoro pa nema… tako da, hmm … A privatnik je i viko, bili su i lijanovići, i sl. ,s kojima je više štete nego dobra. A nekim privatnicima svaka čast.

     • ja samo radim u privatnika, i varaš se, ima dosta privatnika u našoj županiji koji kako-tako uplaćuju doprinose i poreze i od istih živi naša županija, tj. općine svaka za se, pa županije, a na kraju i država. Moj komentar se odnosio na to da svi u državnim firmama imaju duuugačke odmore, regrese, prava na bolovanja, tople obroke i milijun drugih pogodnosti. Radnici iz privrede im to omogućuju, a sami nemaju prava ni na šta od navedenog. Vidi samo kako se ponašaju ovi u državnim ustanovama, kad ti treba usluga drže se ko da smo mi zbog njih “napravljeni”, a ne da su oni tu da svojim uslugama olakšaju narodu od kojeg živi. Isto tako u školama, ima degenerika s kojim ne možeš razgovarati, ko da je još 56. i sami oni pismeni, ko da se obraćaju mojoj mokojnoj babi, a ne roditelju koji ima možda malo više škole od njih. Živio

     • Kod tebe jedan komentar ovakav, drugi onakav. Jednom spominjes privatnika, drugi put poljoprivredu i proizvodnju. Sam/ ama neznas što bi. Privatnih firmi u s.b. a i šire ima kvalitetnih,i svaka im čast, ali rijetke su koje uplaćuju pune doprinose i poreze, 80% ih uplaćuje minimalac, i iskorištavaju se djelatnici da rade i više nego što treba za neku malu plaću, i na tome većinom profitiraju ti vlasnici firmi, a zup. i drz. skoro pa ništa od tog nemaju. A što se tice drz. ustanova place obični radnici imaju solidne,ništa posebno, osim pomoćnika ministara,pomoćnika gradonačelnika/načelnika općina, ravnatelja/direktora ustanova, itd. A doprinosi idu puni, porezi, i obveze. A ovo za odmor i bolovanje ima se pravo, a regresa u ovoj god nije bilo.

 • Ja-“Obični djelatnici” u državnim službama su obespravljeni isto kao i profesori zavisno od stručne spreme,iako mnogi “obični djelatnici” sa zanatom, kursom daktilografa ili školicom sa Trna imaju veću plaću od profesora tj. VSS.

 • Ni ostale žene koje su u radnom odnosu nemaju porodiljne naknade…kojima isplaćuje zzo. A ni zene koje ne rade koje idu preko Centra za soc. rad. Niste samo vi zakinute po tom pitanju, zakinute su sve žene u ZZH. To je stvarno sramota… A isto što se tice regresa, nije ga nitko dobio, a jubilarne nagrade zar to postoji. Kako vas više nije stid s tim štrajkovima, vi učitelji, nastavnici i profesori, zašto ova 3 mj dok nije bilo nastave niste tražili svoja prava, već sad kad starta sk. god. A djeca što će domalo morati ići i na instrukcije i iz hrvatskog jezika za to nema veze. Slobodni ste ljeti 3 mj, za Božić, Uskrs, najmanje radite od svih zanimanja i uvijek vam nešto nepravo. Sta vi mislite da po županijskim ministarstvima,općinama,policiji,poreznoj,domu zdravlja,policiji,mirovinskom,sudu,zdravstvenim,vodovodu,privatnim firmama.. tece med i mlijeko. Dosadno ste više. I ostali narod radi za plaću.

  • Sram te i stid bilo!!! Pusti ljude da se bore za svoja prava. Neka barem netko u našem društvu ima m… reći: Dosta više krađe i ugnjetavanja preko leđa običnih radnika!

 • Nemaju ni ostale žene porodiljne naknade redovito. Zadnja uplata bila u 7 mj . I nama kasne, djetetu prodje više od godinu dana a nedobije se sve.

 • Profesori jedini imaju petlje nešto reći. Iako su obespravljeni i potplaćeni i dalje su krema i stup društva. I nije baš da imaju tri mjeseca slobodno. Nakon nastave se ima što raditi, ne prestaju obaveze 15.6.?? Tko piše matične knjige, dnevnike, svjedodžbe, održava popravne ispite itd. Sračunajte radne dane od 6.7. do 15.8. pa vidite koilko ispada.

  • Sracunajte koliko sati tjedno radite,kako vas samo nije sramota vise…borite se za svoja prava,ali ne preko djece…
   Sto se tice placa pomocnici,tajnik min ima vecu placu od vas,a ostali suradnici vjeruj mi da ima manje od vas…

   • Radimo točno onoliko koliko je propisano standardom u našoj i ostalim zemljama u okruženju. Donesite novi standard pa ćemo ga poštivati.

   • Sigurno nsm vi pripremate nastavu kući ispravljate kontrolne zadaćnice i ostalo sto ukupno iznosi osam sati dnevnobkoliko i drugi djelatnici a vi kad ovakobpišete vjwrovatno toliko vremena ispijate kavici i ogovarate

 • A osoba s kupljenim diplomama ima u svim institucijama sve vise i vise…ne samo u zupaniji. Zali ,Boze sto tog nije bilo kad sam isla na fakultet…

 • Profesori nemaju ni ured ni kabinet u školi i
  zato sve odrađuju doma ili negdje u šk. dvorani dok ne počne dtuga smjena i onda MORAJU van a ovi nabrojani gore imaju duple plaće,uredne urede,čiste WC i mnogo pogodnosti zavisno od lijepih očiju.

  • Za 3 ili 4 šk sata dnevno još bi urede… samo me zanima gdje bi vam ti uredi po školama stali. Je ste li vi prosvjetni djelatnici ili administrativni djelatnici. Imate veliki odmor, imate poslije nastavnih obveza od ta 3h dnevno, ostati u zbornici još sat vremena i obaviti što treba.

 • Vi po školama najmanje radite. A što se tice plaća, plaće su na po spremama iste. To jedino pomoćnici ministara imaju dobre plaće a ostali imaju iste kao i vi. Prema tome. Trebate tražiti svoja prava u vrijeme kad nema nastave.

  • Mi po skolama ne radimo, sjedimo na kavi kad dođemo na posao satak, nakon toga pogledamo sta ima nova na portalima. Eto ti i vrijeme dorucka, satak i onda kava negdje u blizini da se dorucak slegne. Cim nakrivi dva sata do kraja nastave sjedamo u auta i idemo kuci, ako nismo ostali u jednoj od ucionica na druzenju da neko doceka kraj nastave.

   • Najmanje radite dnevno. A najviše se bunite. Djeca sve više idu na instrukcije. To su činjenice. Tko to ima veću plaću od vas u školama, pa samo danas pomoćnici ministara, pomoćnici gradonačelnika / načelnika općine, ravnatelji / direktori ustanova i sl imaju dobre plaće, a koliko ih je tako? Vrlo malo. Ima još ljudi s fakultetom što radi za tisuću km, niste samo vi ti. Eto vi ne kavenisete za vrijeme malih i velikog odmora,prije i poslije nastave, a sve za u prosijeku 3 sk sata dnevno. Koliko puta u tjednu radite 7 h, jednim, ma daj.

    • dalo razgovarati ali djeca dolaze iz obitelji u skolu i ponasaju se ko fakini ko da su oni sve dosada naucili i tako i njihovi ambiciozno bolesni roditelji koji za svaku negativnu naraciju prema svome djeticu reagiraju onako kako su i sami reagirali kad su bili u skoli nematuralno….takodjer kvaliteta nasih nastavnika je poprilicno losa nastavni potencijali nisu na razini danasnjeg drustva, ne mislim na vjeru ili gradjanksi odgoj, oni svoj dio prate i odrade, nego opcenito su nam zatucani upravo iz gore navedenih razloga, isto za navesti je i to da profesor rade desetak mjeseci u skoli sa djecom, treba to izdrazati pored svojih u kuci, dok sa njim aroditelji ne rade ili ne stignu raditi ni tri dana u mjesecu a kamoli mjeseci…,sve vam dragi moji sprdatelji na ovim stranicama polazi iz skole, ili da svi platimo reklamu pa nikad nije kasno, ili da imamo pametni ucene i obrazovane i pritom kulturne i nadasve humane ljude a ne po rodijackoj politickoj podobnoj priajteljskoj vjerskoj nacionlanoj seljackoj ili tko li zna kakvo vezi…..moglo bi se o ovome pisati svaki dan, ali nismo mi vam dragi obrazovani ljudi u skolama birali zvanje vi ste ga izabrali….pa je parola snadji se ili suti ili trpi…..a vlad je ionako tudja nije nasa odavno vec ni ova ni ona ni ona prije nje a kakva ce biti nova samo to Bog zna a narod ce da glasuje….

 • a sta je sa studentima koji zele u dom?? hocete li uplatiti novce ili moraju placati punu cijenu od 350km? toliko vam znaci mladez! bravo zupanijo nista drugo…. sramite se

 • Svi ugroženi pridružite se učiteljima i profesorima, sad se vraća 200 000 KM mjesečno tko je napravio dug, u županiji je vjest da treba biti na poslu ni formalno nemate radno vrijeme 8 sati doručak se ne računa u radno vrijeme

 • Neka odu u privatnika kad nije dobro u skoli i zupaniji pa nek strajkaju i traze prevoz pa topli a o nagradama da ne pricam a tek o o odmoru samo uzivancija izvolte pa probajte

 • A ti debilu s puringaja,zavrsi fakultet neka te cosis zaposli bez pravilnika o primanju pa udi u ucionicu i uzivaj uzimajuci placu bez rada.

 • Uvik se u lagalo u skolstvo, a danas u vozni park. Sramota neisplatit diprinos je kazneno djelo. Al ocito su unas ministri iznad zakona , kao ovaj iz mupa. Tuga tuga tuga . Jis nas narod nezna di zivi.

 • M-tebi bi bilo najbolje zaposalit se (???)u Županiju ili Općinu i druge drž. institucije pa bi ti bilo dobro ko i njima pa bi ko portir ili daktilograf, razni bravari,limari,šnajderice,zaštite na radu,električari novosadske diplome za iste imao barem 1200 maraka plus topli i prevoz ,telefon popit poštogod , internet , pauzu,šetnju…a mnogi i velike privilegije a treba nešto i znati a profesori imaju plaću 850 Km i moraju napustiti u 13 sati školu jer dolazi druga škola pod istim krovom…. i ići kući odrađivati posao jer nemaju ni ureda ni kabineta kao ovi a tek WC ili krede…..

 • Tko je kriv vama ostalima koji ne prosvjedujete. Prozivati prosvjetu zbog protesta može samo neuki licemjerni hercegovački puk.
  Vi ste kukavice i u litice vlasti pa nemate srca protestirati.
  E sad ako prosvjeta nije na nivou A ima mnogo slučajeva, tu treba reagirati ministarstvo, ali ne može jer je to hdz korumpirana organizacija.

 • Zašto se više javlja ova osoba koja uporno piše protiv Janka (laje).
  Svi u gradu (i šire) znamo o kome se radi, a on i pored svojih problema uporno laje i blati-

  Ta osoba treba puno i puno mesti oko svoje kuće, da bi počeo mesti pred tuđom.
  Sram te više bilo, nemoj više blatiti osobu koja ti je pomagala i pomogla.
  Nemoj više svoju obitelj i bivše kolege blatiti svojim istupima.
  Bog vidi sve-
  Poštuj i voli Boga i ljude oko sebe, koliko bi ti želio da budeš poštovan i voljen.

 • Dok god budemo sutili i zadovoljili se sa nicim nema buducnosti.Ova gore gospodja il gospodicna sto pise kako prosvjeta ima slobodno,rade -ne rade,itd…pa zar je to normalno da se krsi kolektivni ugovor koji je potpisan i da ga samo procitas vidjela bi koje se sve stvari krse i ne postivaju,pa jel tebi normalno da su porodiljne zadnje isplacene za godinu 2014,regres..to je ugovor koji je potpisan i treba se postivati.Treba malo procitati i biti upucen u neke stvari,pa onda donositi zakljucak.Da smo u uredjenoj drzavi sokirali bi se sa ovakvim krsenjem zakona,al sta ces to je nasa drzava.

 • Ovi razni “puringaji”pisu iz zupaninskih ureda.Kad bi vratili nezasluzene mirovine
  Invalidnine,skrbi i rijesili fiktivno zaposlene po komingu,radiu,vodovodu,komunalnom,dizace ruka (10) na skupstini nebi bilo neplacenih obaveza i dugova.

 • Ne znam kome ce strajkati ljudi koji su zavrsili posteno i pravedno fakultet i nemaju posao … njihov strajk moze trajati 365 dana u godini i 24 sata dnevno , niti tko cuje niti vidi …
  Zato dragi prosvjetari i sindikalisti budite Bogu zahvalni sto uopce radite i ne trazite kruha pored pogače …..

 • A zašto svoja prava niste tražili od pocetka 6 mj pa sad do 1.9. ? Dok nije bilo nastave. Pa sad maltretirate i djecu i roditelje zbog svojih interesa. Uvijek vam nešto nepravo.

  • Zar ti stvarno misliš da bi bilo učinka da su odlučili štrajkati kad nema nastave??? Saberi se. Bilo bi besmisleno kao i šatorašima u Zagrebu. Štrajkajte neka jedna generacija izgubi školsku godinu pa će političarima doći iz guzice u glavu.

 • Tako je Čuma i još trebaš napisati i zapošljavaću po naređenju i za ruku koga odaberem ako mi ova dva ne narede , mimo Zakona i Pravilnika ću oduzimati kruh nezaposlenim profesorima koji čame na Birou,radi svoje stolice i plaće.

 • Svi ravnatelji su isti iz onog sustava i sa akademijom i i krše i Zakon o zapošljavanju i ljudska prava kako zaposlenih tako i nezaposlenih profesora rade posao diplomiranog pravnika? a podržava ih isto takvo Ministarstvo a i Sud i Inspekcija prosvjete je na njihovim stranama.
  primaju samo podobne bez bodovanja sa diplomama brzim i Bosne i šire,dvogodišnjim akademijama i takvo je stanje i takvi nam obrazuju djecu i uče ih da od škole nema ništa nego da se klanjaju novcu i moći a ne znanju i sposobnostima i vještinama koja će djeci kad završe osnovnu i srednju školu itekako trebati i tek će onda i djeca i roditelji biti svjesni šta su im djeca tjekom školovanja propustila.

 • Za osnovnu školu je dovoljan nastavnik, a za srednju skolu, posebno Gimnaziju, profesor. Tko je nas ucio prije 20tak godina, tako je bilo. I nismo išli na nikakve instrukcije. U osnovnoj predavali nastavnici,u gimnaziji profesori, i poslije na fakultet. I sve je bilo ok. A danas ova neka prepucavanja od vas profesora novopecenih, to je druga stvar što je vas ko gljiva poslje kiše onda vam ovi smetaju, ti nastavici što jos predaju po osnovnim školama i jesu temeljiti. Radite nešto drugo dok ne bude u struci kao i ostala zanimanja koja čekaju svoju priliku.

  • Nekad bilo sad se spominjalo, nema više akademija. Valjalo bi da se ponovo vrati akademija, moderni su privatni fakulteti, možda ih bude kod njih povoljno.

 • Možete biti temeljiti nastavnici sa akademijom ,dvogodišnjom školom koliko mislite da jeste, a niste, što je vrijedilo prije 20 godina a danas nemate dovoljno obrazovanje da bi predavali u osnovnim školama .

 • Treba ukinuti škole i samo ostaviti ove brzopotezne( privatne ) , a ostatak življa u sadnju smilja i duhana.

 • Samo je zavod nadležan za praćenje rada. Nažalost neki nastavnici i učitelji više pričaju u lovu na djevojke i načinima udvaranja a ocjene iz ‘važnijih’ predmeta su im veće nego iz vještina.

 • I sad bi trebalo biti novost da su ljudi dobili što ih pripada? da ne govorimo o iznosima, jer osnovna plaća u nastavniku nije ni u razini posječne u BiH, ali za utjehu manje imaju u trgovinama i kladionicama). Ali, osobno znam da nije istina što gospodin govori.
  Od meni poznatog, nisu isplaćeni honorari mentorima za travanj (a onda vjerojatno ni kasnije), naknade porodiljama isto kasne.
  A papir trpi i gore stvari od ovoga.

 • Ana, kako misliš pojedine po selima nisu ni to zaslužile? Po tebi djeca na seli nisu vrijedna dobrih i kvalitetnih učiteljica kao i sva ostala? Katastrofa kako pojedini razmišljaju. Nema nama pomoći dok imamo ovakve glave, Bože upomoć!

  • nisam Ana, ali ne mogu da te ne pitam – jesi li ti uopće pročitala njen komentar? Potpuno se slažem s njenom konstatacijom da dosta učiteljica nije zaslužilo da se zove tim imenom, samim tim što ne dolaze na vrijeme na posao, a naročito po selima, što su polupismene i nije ih sramota da se kao takve oglašavaju imenom koje je nekad bilo svetost za naš narod.

 • sram vas i stid bilo sta jedni drugima pisete,, sretnija bi bila da čitam pozitivne komentare od roditelja i od prosvijete,krenite vi svi na molitvenu skupinu da vam se pamet prosvijetli i ozdravi bolesni um,

 • Đubre ulickano,usrana uhljebo hadezeovska,policija vam pijana u Mupovima,na vratima me zadahnu
  Pijani drot hahaha…

 • Vidiš meni osobno ime učiteljica nikad nije bilo svetost. I ničije osim dragog Boga. Ali su me učili da poštujem starije, pa onda naravno i učitelje i profesore, rodbinu, susjede….. I opet čitam Anin komentar, pa tvoj, pa mi opet nije jasno?? Valjda je problem što sam priglupa plavuša. A što se tiče molitvenih skupina – hm… ne vidim ja tamo puno prosvjetljenih glava i pameti. Ko zna? Možda nadođu…

 • Blago onom tko ima troje ili cetvero djece za skolu , da ne spominjem faks …ti roditelji moraju moliti dani noc da im kupe samo knjige a oxtalo da i ne spomonjemo

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.