Islamska država prijeti BiH

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) dobila je informacije o novim prijetnjama takozvane Islamske države osmerici balkanskih imama i vjerskih službenika, piše N1.

“SIPA postupa u skladu sa zakonskim nadležnostima, a informacije su proslijeđene Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine”, navodi se u odgovoru SIPA-e za N1. Iz državnog tužiteljstva još nema odgovora i informacija o navedenim prijetnjama.

Nove prijetnje balkanskim vjerskim službenika ozbiljno shvaća i Islamska zajednica Bosne i Hercegovine, iako im, kako kažu, u javnosti ne pridaju previše značaja.
“Oni nas, niti naše imame, ne mogu zastrašiti niti nas prisiliti da prihvatimo njihovo neislamsko ponašanje kao islamsko.

Oni računaju na to da će takvim porukama zastrašiti našu javnost i mi im u tome nećemo pomagati. Nismo imali pozive od državnih sigurnosnih službi i naši imami nemaju bilo kavu posebnu zaštitu. To bi s obzirom na njihov broj i raspoređenost u svakom gradu, selu i zaseoku bilo skoro neizvodljivo.

Takve prijetnje nama još jednom kazuju da su ti ljudi i njihova ideologija najveća prijetnja upravo muslimanima iako se krivnja za njihova nedjela nameće svim muslimanima”, navodi se između ostalog u odgovoru Islamske zajednice Bosne i Hercegovine”, navodi se u odgovoru Islamske zajednice.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Kakva je razlika između Islamske države i ovih kriminalaca,mafijaša koji su naredili i ubili Ugljena,Jozu Leutara,Delalića i mnoge druge.To su teroristički napadi izvedeni sa smrtnim posljedicama na visoke dižnosnike.Netko sve to prekriva više od 15 god.Znači mi imamo u BiH-ni opasnije teroriste,skupine nego ove iz ISILA…Ili su usko povezani od rata,muđžahedini,sveti ratnici iz islamskih zemalja koji su počinili strašne zločine u BiH-ni nad hrvatima i srbima.. itd.

  • Bosna Ali ja i sin daju Arapima da žive i rođeni u pargumenti BH. Dok oni koji su rođeni u BiH.ambasade poslali bivše policajce pa nekima prodaju isprave a neke i po 11.godina zajebavam mjenjač te govnima u sarajevu i sve koji su radili za vrijeme ex Jugoslavije u državnim službama zabraniti om zakonom da rade više a ti ratni profiteri skloniti isto. Onda je čišćenje završeno i tek onda može se početi raditi nešto i država ići naprijed.

  • Proterajte sve za tursku ismet begovice i sve bivšu miliciju i udbu sto su radili za vrijeme ex yuga i onda se može ići naprijed.

  • Izetbegović i njegov politički i obavještajni aparat prave šerijatsku državu,samo za muslimane,bošnjake i dovote Arape,da bih izvršili dodatni pritisak nahrvate iz Federacije da ih isele u što većem broju.Sve im ide po planu…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.