Islamska država odrubila glavu arheologu

Pripadnici terorističke skupine Islamske države odrubili su glavu bivšem ravnatelju starina antičkog grada Palmire u središnjoj Siriji, doznaje se u srijedu.

Kaleda al-Assaada, u dobi od 82 godine, pogubila je džihadistička ekstremistička skupina u utorak poslije podne u Palmiri u središnjoj pokrajini Homs, izjavio je za francusku novinsku agenciju AFP voditelj sirijskog ureda za starine i muzeje Maamoun Abdelkarim.

“IS je pogubio jednog od najistaknutijih stručnjaka za starine”, rekao je Abdelkarim, prenosi Hina.

Na džihadističkim internetskim stranicama objavljene su fotografije na kojima se vidi tijelo na kojemu je pričvršćena oznaka da je riječ o al-Assadu. IS mu predbacuje pružanje potpore sirijskome režimu na međunarodnim konferencijama u inozemstvu.

I Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je o njegovu pogubljenju.

IS je u svibnju zauzeo Palmiru u kojoj se nalaze svjetske poznate ruševine drevnog grada koje se nalaze na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine.

Međunarodna zajednica strahuje da islamisti ondje uništavaju arheološko blago, kao što su činili i u Iraku.

Stroga verzija sunitskog islama, koju promiče IS, zabranjuje posjete arheološkim ili povijesnim znamenitostima, a

Rigorozni verzija sunitskog islama promovira EI formalno zabranjen posjet arheološkim ili povijesnim znamenitostima, a postavljanje ljudskih ili životinjskih kipova smatra idolopoklonstvom.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

  • Neznam što više plašite narod sa ovim budalama.Mentalni sklop ovih ljudi,bolesnika je takav da samo znaju činiti zlo.Ovo im u medijima dođe ko reklama toga zla da ih se svijet još više plaši.Amerika neznam što čeka sa koalicionim snagama NATO-a poravnati ove bolesnike da im se ne zna za trag. Ovako dobivaju nove simpatizere,budaletine kao što su i oni jer se prestavljaju u javnosti ko neka sila i prijetnja svijetu u ime Kurana.Evo vidimo i ova budala na slici drži neku knjižicu,gdje vjerovatno svoje zlo tumači pozivom Alaha na borbu protiv neistomišljenika.Što prija budale pobiti,barem danas ima tehnike za lociranje i na zemlji i u zemlji i na marsu,a za to ima i oružje. To se može napraviti u roku od 50 dana samo ako je velikim silama i moćnicima to u interesu.Vidjeli smo što bi sa Sadamom i njegovom vojskom i novcem i naftnim nalazištima. Kad veliki hoće tu mislim na Amere i koaliciske saveznike to ide lako.

  • Bolesniji su oni koji su stvorili ove bolesnike i sa njima i njihovim zločinima,hororima manipuliraju u javnosti. Onaj ko ih je stvorio on ih može i uništiti,svi to dobro znamo.Ove sablje i kame su vrijedile u Osmanlijskom carstvu,sad se ratovi vode puno savremenije,tako da je svaki komentar o ovim bradatim spodobama suvišan.

Komentiraj: