ISIL-ovke podrijetlom iz BiH žive su i žele se vratiti u Beč

Sabina Selimović i Samra Kešinović, Austrijanke podrijetlom iz BiH, su se 2014. godine priključile ISIL-u. Tada su imale 15, odnosno 14 godina.

Iako su proteklih godina dolazile različite informacije o njima, prema posljednjim podacima ureda za zaštitu ustava i suzbijanje terorizma obje djevojke su žive, imaju djecu i sada žele nazad u Beč, piše OE24.

Prema izjavama jedne Britanke koja se također udala za ISIL-ovca, djevojke koje su u međuvremenu postale punoljetne se nalaze zajedno s djecom u kampu u blizini Idliba na kurdsko-sirijskoj granici.

Pravno gledano obje imaju austrijsko državljanstvo i imaju se pravo vratiti. Ali pretpostavlja se da su obje sudjelovale u borbama ISIL-ovaca pa je ministar unutrašnjih poslova Herbert Kickl suzdržan oko njihovog povratka.

Što se pak ministarstva vanjskih poslova tiče oni su spremni pomoći djevojkama da se vrate.

Sabina i Samra su s obiteljima živjele u Beču. Nakon što su pozirale držeći automatske puške u rukama te otvoreno podržale Islamsku državu na društvenim mrežama, u svijetu su ih počeli nazivati “novim licima džihada”.

Pojavile su se informacije da su djevojke bile seksualne robinje džihadističkih novaka. Pisalo se i da je Samra ubijena odnosno da su ju nasmrt pretukli ali to nije bilo službeno potvrđeno.

Sada se pretpostavlja da je ta vijest namjerno plasirana kako bi djevojka “nestala”.

Djevojke su u Siriji stigle preko Turske, a čim su došle bile su prisiljene udati se za ISIL-ove borce te su ih fotografirali u burkama s kalašnjikovima kao dio propagande kako bi privukli u tzv. Islamsku državu što više mladih djevojaka, prenose Nezavisne novine.

Sabina se majci javila sedam dana nakon odlaska, ali ona ni tada nije znala u kojem se točno mjestu u Siriji ona nalazi. Majka pretpostavlja da Sabina nije smjela reći gdje je.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Niko nije prisilno otisa tamo! Ne serite i ne pricajte gluposti!! I nasi branitelji maloljetni su isli u borbu protiv cetnika, tako i one! A one liberalne, mogle putovat same, a to sto su rodile dicu maloljetne, pa to svaka druga ciganka radi i dan- danas! Samo ako se one vrate, vratice se ustaski znaci!!

  8
  1
  • Zasto strijeljati nekoga, teze bi im pala zatvorska kazna, sto zasluzuju i sto ce vjerujem i dobiti. A ti ”ultranacionalist” sa takvim stavovima se nista drugacije ne bi ponasao od ovih islamskih militanata da te danas sutra tvoja vjera pozove na to i ispere ti mozak, tako da nicim nisi bolji od ove dvije djevojke jer demonstriras sam svoju glupost i manjak pameti.

   4
   8
 • Oduzeti austrijsko državljanstvo i vratiti u zemlju porijekla, dakle u BiH. Tamo mogu otvoriti masažne salone i uzeti Vasu Brkića za svoga “savjetnika” u poslovima elitnih eskort dama. Mlade su, a iskustva na pretek i mogu trajati još koju godinu. Za to vrijeme mogu angažirano akvizirati nove mlade nade za potrebe druga Vase i njegovih velikih vođa Pljenkovića i Gage.

 • A,ZAŠTO DRUGA GAGE A NE RECIMO VRDOLJAKA, BELJAKA(BRAVA……..MAJSTORA),ANKU MRAK TRTITAŠ,PUPOVCA, FURIJE RADINA, RAZNIH STAZIĆA, MAZIĆA, CECA DRECA, MESIĆA, KESIĆA, MANOLIĆA,JOSIPOVIĆA, MARASA,BANDIĆA, I OSTALE KOMUNISTIČKO PARTIZANSKE BAGRE ILITI KOMUNISTIČKE CRVENE GERILE????????????????

 • pa zar nisu novinari pislai da su ubiejne , jojojoj , kao i sad opet laz , laz i da su otisle i da ce se vartit , neznam sta treba novinarima bilo kojim da izmisljaju informacije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.