Išarana i oborena sporna tabla u Mostaru

Nakon što je u subotu u Mostaru postavljena gradilišna tabla s izgledom projekta Interkulturnog centra ”Mevlana”, u nedjelju tabla je zatečena išarana i oborena na tlo.

Radi se o tabli na kojoj stoji da su naručitelji projekta Medžlis Islamske zajednice Mostar i Muftijstvo mostarsko. Naveden je i rok za planirano razdoblje izvođenja radova, a to je 2024.-2025. godina.

Postavljanje table izazvalo je brojne reakcije zbog lokacije, odnosno ranijih prijepora oko gradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta na tom mjestu zbog čega su organizirani i prosvjedi.

U subotu su na čin postavljanja table na ”spornom” mjestu reagirali iz Grada Mostara, te su naveli da se radi ”o provokaciji i protupravnim radnjama”.

Grad Mostar reagirao na postavljanje table koja najavljuje izgradnju islamskog centra

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Nelegalno stavljena legalno srušena a sada hajmo čaršija shrat po Hrvatima.Sad će režimski čitaj Muslimanski mediji drvlje i kamenje na Hrvate Gospodo Muslimani poštujete zakone ove BiH u koju se kunete.Nemate dozvole za ovo.Pravite u južnom logoru šta hoćete ali jok vi hoćete nered i samo tuđe

  • Kakvo podmuklo, nazivaju islamski centar “projekt Interkulture”.
    To je osvajanje podrucja, kao pravljenje damija na rusevinama katolicki crkava. Vratite sva zemljistva katolickoj crkvi, di je god damija na crkvi napravljena. Vratite crkvu u Jajcu isto za upotrebu. Hrvati kmetovi nisu i nece nikada biti.

  • Da ja sada stavim tablu gdje bivsi razvitak da cu tu graditi centar od mojih predaka ustaša balije bi me isjekle. Odakle ta snaga tim agresorima nad Hrvatima da ponovo vrse agresiju. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  • Kao prvo:Ukoliko netko ne zna trebao bi znati kako je Mostar u Domovinskom ratu podijeljen na istočni i zapadni dio s tim da su Muslimani zadržali neka područja i na zapadnoj obali grada dok su Hrvati zadržali tek manji dio istočnog dijela kod časnih sestara u Potocima.Svaki pokušaj Muslimana ili Hrvata da nešto grade na obali Neretve koja nije njihova biti će okidač za nove sukobe.Ovaj pokušaj Muslimana s tablom kod HNK Mostar je čista provokacija koja neće na dobro izaći .Stoga im je bolje da se ne igraju vatrom.A što se tiče gradonačelnika Kordića i njemu sličnih koji misle kako je Mostar jedinstven grad to neka svežu mačku o rep i neka ga potjeraju Bulevarom da vuče tu budalastu konzervu tom linijom razdvajanja dok ga ne satare auto kao opomena svim zaluđenim glavama o ideji multietničkog,multinacionalnog jedinstvenog grada bez njegovih obala.Zapadne katoličke i lijeve muslimanske izdajničke obale.
    BOG I HRVATI.ZDS!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.