Isak potvrdio: Vahidin Munjić je novi vršitelj dužnosti direktora FUP-a

Vahidin Munjić, službenik u Kabinetu direktora Federalne uprave policije (FUP) bit će imenovan za vršitelja dužnosti direktora FUP-a, potvrdio je Faktoru ministar unutarnjih poslova FBiH Ramo Isak.

Ja sam poslao prijedlog prema Vladi i ide to imenovanje, kazao ministar Isak za Faktor, te pojasnio da se radi o imenovanju na period od tri mjeseca, a nakon što je Ensadu Kormanu istekao mandat.

Ja sam se odmah obratio i Parlamentu sa zahtjevom da u što skorijem vremenu imenuje Nezavisni odbor da bi se išlo sa raspisivanjem natječaja i da se ide u redovnu proceduru izbora direktora. Nadam se da ćemo u što skorije vrijeme i dobiti direktora FUP-a, kazao je Isak.

Podsjetimo da je nedavno okončan natječaj za novog direktora na kojem su natječajnu proceduru prošli Ensad Korman i Svevlad Hoffmann. S obzirom na to da ministar policije dolazi iz reda Bošnjaka, po pravilu bi direktor FUP-a trebao biti Hrvat.

Međutim, ministar Isak je kazao da je od suradnika dobio informaciju kako prema Zakonu kompletna procedura treba ići ispočetka.

Ne bih zasad ništa to komentirao dok ne budem sto posto siguran u tu informaciju, kazao je ministar.

FUP kao prvi izazov nove vlasti: Tko će biti novi direktor

(www.jabuka.tv | Foto: CIN)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.