Irfan Peljto s kolegama iz BiH sudi utakmicu Europske lige – Jabuka.tv

Irfan Peljto s kolegama iz BiH sudi utakmicu Europske lige

Suci iz BiH prošle godine su sudili utakmice omladinske Lige prvaka. Izgleda kako su te testove položili jer su ovaj put izabrani suditi uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Europske lige.

Naime, Irfan Peljto kao glavni sudac uz pomoćnike Damira Belju i Amera Macića, u četvrtak 16. kolovoza sudit će utakmicu Midtyllanda i The New Saintsa koja se igra u Danskoj, a koja će odlučivati o putniku u zadnje kolo kvalifikacija za skupine Europske lige, navodi Večernji list BiH.

To što ovaj put sude utakmicu na višoj razini nego prošle godine znači kako raste povjerenje krovnih nogometnih organizacija u suce iz BiH ili barem u spomenuti trojac.

Inače, zanimljivo je kako je spomenuti trojac zajedno prošao kroz UEFA Talent Mentor Program prije pet godina, a Beljo i Macić već godinama treniraju zajedno i imaju suradnju koja dulje traje. Očito je kako su nogometne asocijacije ocijenile kako su ta tri suca iz BiH dovoljno sazrela da mogu izaći na europsku scenu i kako njihova kvaliteta doseže razinu potrebnu za ove utakmice.

Ako na ovoj utakmici njihovo suđenje bude na očekivanoj razini, s razlogom se može vjerovati kako će i dalje napredovati te kako će uskoro suditi i znatno veće te bolje utakmice nego što je to ova koja će se za nekoliko dana odigrati u Danskoj. Sigurni smo kako naši suci imaju dovoljno kvalitete i za puno veće domete, ali je na njima dokazati se kroz utakmice koje su im povjerene – zaključili su iz Sudačke komisije u NS BiH.

Peljtu mnogi smatraju trenutno ponajboljim sucem u BiH, iako se u prošlosti nakon nekih utakmica Premijer lige BiH znalo vući dosta repova oko njegova suđenja.

Ipak njihov angažman ujedno je i poruka svim mladim sucima kako se upornim radom može doći do ciljeva koji su nekada izgledali nedostižni. Inače, tema sudaca u domaćem nogometu uvijek je aktualna. Činjenica je kako su suci svojim pogreškama odlučili mnoge utakmice u bh. ligi, ali na primjeru Mostarca Belje i njegovih kolega vidi se kako ipak dolazi do određenog napretka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.