Inzko: Dodik se igra vatrom

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko izjavio je da se nitko ne protivi pravu Republike Srpske da ima službeni Dan RS koji bi bio u skladu s Ustavom BiH.

”Pitanje o kojem govorimo, ne tiče se samo praznika, nego ustavnog poretka BiH”, rekao je Inzko za subotnje izdanje beogradske ”Politike”.

On je ocijenio da bi izjašnjavanje o tome na referenfumu bilo negiranje autoriteta Ustavnog suda BiH i da bi bilo mudro da vlast RS-a odluči ne održati referendum, prenosi agencija Beta.

Po njegovim riječima, događaji oko referenduma dovode do nepotrebnog zastoja reformi u BiH, kao i njezinom putu ka Europskoj uniji.

”Dodik se igra vatrom. To bi bilo veoma ozbiljno i doprinijelo bi destabilizaciji BiH. Toga su svjesne zemlje koje čine bližu regiju, ali i šira međunarodna zajednica”, rekao je Inzko.

Referendum o Danu RS zakazan je za 25. rujan.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Valentine ti si tu da gasiš vatru i da nedaš da se upali.Ili radi svoj posao ili pakuj kofere. Za ovakvostanje u BiH-ni upravo si ti suodgovoran Valentine i tvoji predhodnici koji ste mjenjali i kršili Dejton onako kako je vama odgovaralo i Sarajevu. Vratite nas izvornom Dejtonskom sporazumu i onda će vam opet bošnjaci prijetiti oružje. Do sada se kršio Dejton na štetu hrvata i srba a pogodovalo se samo bošnjacima.Kako ih sada navići da tako više ne ide još ako je netko za to uzimao novac od lobija Arapskog sviojeta.

  • Pa gospodo Herceg Bosna je od velimena bila kolijevka hrvatstva od Kulina bana.Tomasevica Kotromanica Hercrga Kosace kr.. Jrlene tko to nam je otima barbaroidi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.