Inzko: “Ako se trenutni trend ne promijeni, BiH će ostati u prošlosti “

Visoki predstavnik Valentin Inzko sudionik je 15. konferencije europskih regija i gradova u Salzburgu, u organizaciji Instituta europskih regija (Institut der Regionen Europas – IRE), čiji je počasni pokrovitelj austrijski predsjednik Alexander van der Bellen, priopćeno je iz OHR-a.

Danas je visoki predstavnik sudjelovao u okruglom stolu na temu “Mir na Zapadnom Balkanu,” na kojem je govorio o trenutnoj političkoj situaciji u BiH, istaknuvši, na godišnjicu održavanja izbora, hitnu potrebu da se formiraju vlasti na svim razinama, a istovremeno ispoštuju međunarodne obveze BiH.

Visoki predstavnik je rekao da bi se težište moralo staviti na programe i važna pitanja okrenuta budućnosti, kao što su europska integracija i ekonomski rast.

Ako se trenutni trend ne promijeni, BiH će ostati u prošlosti i stalno zaostajati za ostalim zemljama Zapadnog Balkana, rekao je visoki predstavnik.

Također je istaknuo potrebu za jačanjem vladavine prava u BiH.

Vladavina prava je temelj svake zemlje i iz tog razloga mora joj se posvetiti odgovarajuća pažnja u BiH, zaključio je visoki predstavnik.

(Fena)


11 komentara

  • Jebo te onaj tko te poslao u bih.Koji si ti bezveznjakovic.Bjezi odavde da te vise ne gledamo.Ti i Komsic imate istu genetiku.Niste ni za sta.

  • Dok ti Valentine ne budes proslost u BiH od drzave nista… Ti si masinovoda ove tame i proslosti koju spominjes. Komsic takode sa tobom.

  • A tvoji bankovni racuni su puni, tebi ova tama, ovo bezvlasce, ovaj kriminal, nerad odgovara. Tvoj mandat je duzi sto je nama gore a tvoj racun deblji… Zasto bi onda tebi valentine,, lopino,, neradnice ovo smetalo..???

  • Pa i treba ostati u prošlosti… Nadam se da će biti poglavlje u udžbeniku povijesti: Država BiH -35 izgubljenih godina naroda
    Međunarodna i je 3 zaraćena naroda utrpala u jednu državu čiji oblik niti jednoj od 3 strane nije prvi izbor niti težnja i sad čeka kada ” nacionalisti ” neće biti izabrani

  • Pa bolje je da ide u prošlost prije 1991 naročito između 1970 i 1980 kako se moj mladi naraštaju živilo i radilo e kad se sjetim

  • Dok stranci odu i napuste BiH narodi ce se izmiriti. Rat je poceo sto su veliki to htjeli a ne narodi, mir je potpisan kad su veliki htjeli. Ovo bezvlasce, kriminal i lopovluk ce trajati dok velike sile to htjele. Najbolje u ovome prolaze nasi politicari i ovi mesetari iz MZ. Ne rade nista korisno a svi dobro placeni…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.