Invaliditet pretvorio u hrabru priču: Putovanje dugo 1000 km u posebnim kolicima

Slaven Škrobot, putnik i bloger koji je svoj invaliditet pretvorio u hrabru i motivirajuću priču, na ovogodišnjem Hercegovina Travel Festu dočarat će nam kako izgleda otisnuti se na putovanje dugo 1000 km u „kolicima za osmijehe na licu“.

Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu.

Iako je već nebrojeno puta pomaknuo vlastite i tuđe granice te svojim usponima na razne vrhove u kolicima rušio svjetske rekorde, prošle godine odlučio se na jedan sasvim novi izazov.

S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja „dobiciklirao“ do Istanbula.

Tijekom tog putovanja prikupio je 150.000,00 kn donacija za kupovinu četiri posebno prilagođena bicikla za četvero potrebitih, jer je upravo jedan takav njemu promijenio život i dao osjećaj slobode kretanja.

Slavenovo predavanje možete poslušati u subotu na Hercegovina Travel Festu, koji će se održati u Kulturnom centru u Ljubuškom.

Ulaz je besplatan, stoga ovaj vikend rezervirajte za nezaboravne priče o putovanjima.

Vidimo se za vikend u Ljubuškom, na drugom po redu „Hercegovina Travel Festu“!, poručuju organizatori.

Ovaj hrabri i inspirativni mladić je 2009. godine ostao “tetraplegičar” kada je skokom u more, pri padu na prijatelja, slomio vrat i ostao nepokretan te završio u kolicima.

Foto: Slaven Škorbot / Blog

Nakon skoro godinu dana rehabilitacije te otpusta iz bolnice, mislio sam kako se više nikada neću naviknuti na normalan život u mom rodnom gradu, Zagrebu. Dugo sam razmišljao što ću sa životom, što ću raditi, što će me ispunjavati, provodio sam dane doma, gledajući slike prijatelja kako putuju, skijaju, uživaju u onome što ja više nemam.

Rekao sam sam sebi da takav život nema smisla, da se neću predati, zatvoriti i odustati. Odlučio sam uživati u životu i izvući maksimum iz ovoga što mi je „ponuđeno“. Prvo sam se pronašao u glazbi, nečemu što mi je davalo unutarnji mir i nazovimo to „umnu slobodu“. Provodeći noći, sam, uz glazbu, odlučio sam nekamo otputovati. Bilo je tu par kraćih putovanja, nekih blesavih ideja, ali zapravo ništa malo dalje. I tako smo jednog dana došli na ideju da za Novu godinu odemo u Sarajevo.

Bio je to moj prvi put i nisam znao šta me čeka niti kako će moje tijelo reagirati. I tu je nekako sve krenulo, uslijedio je put u Madrid te moja prva vožnja avionom i novi izazov. Nakon toga, obišao sam pola Europe i svaki put sam bio osjećaja kao da nisam otišao dovoljno daleko od kuće, da mi treba nešto dalje, više, ekstremnije, egzotičnije i luđe!, napisao je Slaven na svom blogu.

(www.jabuka.tv | Foto: Slaven Škrobot / Blog)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.