Interpol raspisao crvenu tjeralicu za bjeguncem Džidićem

Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu tjeralicu za Mladenom Džidićem, koji se 7. siječnja nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio 17-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića.

Tjeralica je raspisana na zahtjev pravosudnih organa BiH jer se Džidić nalazi u bijegu.

Prema detaljima iz tjeralice, Džidić je rođen u Njemačkoj, u gradu Wuppertalu, a ima i državljanstvo Hrvatske, Njemačke te Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Uprava KPZ-a Mostar, odmah je 7. siječnja obavijestila MUP Hercegovačko-neretvanske županije, iz kojega su, potom, obavijestili sve nadležne instance, uključujući Graničnu policiju BiH, piše Avaz.

Džidić je krajem svibnja 2010. godine pred Županijskim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog iz koristoljublja 13. listopada 2009., osuđen na 20 godina zatvora.

Vrhovni sud FBiH kasnije mu je preinačio kaznu na 17 godina zatvora. Teretio se da je Obradovića ubio hicima iz 7,65-kalibarskog pištolja u leđa, vrat i glavu, nakon čega je tijelo ubacio u bunar te ukrao njegovih 70.000 eura.

Džidić je, inače, 2012. iz zatvora u Zenici prebačen u Mostar. Javnosti je poznat i iz slučaja ”Turković”. Radi se o zatvoreniku čiji je razgovor iz zatvoreničke ćelije s Milenkom Lakićem Lakijem snimljen i korišten kao dokaz u procesu protiv Turkovića, koji je osuđen na 40 godina zatvora.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.