Interacademija u Širokom Brijegu i Mostaru otvara svoja vrata stručnjacima iz BiH i regije

Velika međunarodna likovna izložba Interacademia ponovno otvara svoja vrata za umjetnička djela iz regije te okuplja stručnjake s nekoliko visokoškolskih institucija koji će se predstaviti na konferenciji o europskim prijestolnicama kulture jugoistočne Europe.

Ona će tako treći put obogatiti Hercegovinu još jednim hvale vrijednim kulturnim događanjem.

O samom projektu međunarodne izložbe govorili su u ponedjeljak na konferenciji za medije dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Stjepan Skoko i predsjednik udruge građana “Krug” Ivan Vukoja.

Ovo je jedan važan projekt za jednu visokoškolsku instituciju kao što je Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Ovime se nudi mogućnost razmjene iskustava i u nastavnom, edukativnom ali i kreativnom procesu, kazao je dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu Stjepan Skoko.

Udruga građana “Krug” iz Mostara organizator je ovog projekta koji se provodi u okviru projekta “Dijalog za budućnost” čiji je cilj uspostavljanje suradnje s različitim zainteresiranim stranama koje će dobiti priliku da upotpune svoje vještine za dijalog u zajednici.

Ideja za ovakvu izložbu i projekt se razvijala u dva paralelna okvira. Jedan okvir je akademski, tj. okvir akademija na Širokom Brijegu i Trebinju koje su se okupile kako bi nešto realizirale zajedno. U isto vrijeme, mi u udruzi građana “Krug” smo razmišljali o jednom značajnom likovnom događaju koji bi se mogao organizirat u Hercegovini, naglasio je predsjednik “Kruga” Ivan Vukoja dodajući kako je u samom začetku ideja bila organizirati neku vrstu hercegovačkog likovnog bijenala po uzoru na onaj venecijanski.

Udruga građana “Krug” se ovdje pojavljuje kao izvršni producent odnosno organizator. Smatrali smo da je organizacijski najprikladnije s obzirom da sudjeluju mnoge akademije na čelu s akademijama iz Širokog Brijega i Trebinja, dodaje Vukoja.

Ovogodišnja Interacademia počinje 28. i traje do 31. svibnja, a izložba radova će svečano biti otvorena u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru u Širokom Brijegu 29. svibnja u 20 sati.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.