Emotivan oproštaj navijača Rome od Ranierija i De Rossija – Jabuka.tv

Emotivan oproštaj navijača Rome od Ranierija i De Rossija

Claudio Ranieri i Daniele De Rossi napuštaju Romu i od sljedeće sezone bit će na drugim adresama. Navijači su im priredili nezaboravan oproštaj, kakav i zaslužuju.

Claudio Ranieri, rođen je u Rimu, bio je Romin igrač, a u dva navrata i trener. Ove sezone došao je u klub kada su stvari počele izmicati kontroli i Eusebio Di Francesco počeo gubiti konce. Uspio je stabilizirati momčad, ali ne i dohvatiti Ligu prvaka.

Ipak navijači Rome oprostili su se od Ranierija na dostojan način, transparentom “Kada je bilo potrebno, vi ste se javili. Sada primite ovo priznanje svojih ljudi” i skandiranjem “Ranieri, jedan od nas”.

Sretan sam čovjek, imao sam prilike igrati za Romu, trenirati je i vratiti se još jednom da joj pomognem s klupe. Koji navijač nekog kluba ne bi prihvatio taj poziv, rekao je Ranieri na konferenciji za medije nakon utakmice te uz smijeh dodao: Nisu ono bile suze već kiša.

Šalu na stranu, ova je večer bila poprilično emocionalna za mene, posebno kada sam čuo i vidio navijače na koji se način opraštaju od mene i De Rossija. Sve je to i nama otežalo ovaj oproštaj od njih. Hvala im svima, nikada ovo nećemo zaboraviti.

Daniele De Rossi u Romi je cijelu profesionalnu karijeru i već je u igračkim danima stekao status legende kluba. U Romu je došao 2000. godine, a od 2001. je dio prve momčadi. Uvijek je bio poznat kao veliki autoritet na terenu i u svlačionici, jakog karaktera i posebnog odnosa s navijačima, piše Sportnet.hr.

Predstavljao si nas na terenu 18 godina, a od današnjeg dana mi ćemo predstavljati tebe. Svi smo mi Daniele De Rossi, stajalo je na transparentu kojim su se ultrasi Rome oprostili od kapetana.

Posebno emotivan bio je zagrljaj s trenerom kao i s Francescom Tottijem, a svoj oproštaj od navijača i od Olimpica De Rossi je zaokružio klečanjem pred atletskom stazom koju je potom i poljubio.

A uoči svoje posljednje utakmice u najdražem dresu, De Rossi se od navijača oprostio riječima:

Hvala svakom pojedinačnom navijaču Rome, mom navijaču. Danas ću si dozvoliti nazvati vas svojim navijačima – jer sam bio jedan od vas, tamo na terenu, i ljubav koju ste mi pokazali pomogla mi je da nastavim raditi svoj posao. Vi ste svi razlog zašto bih opet i opet birao ovaj grad, ovaj život. U nedjelju će biti 616. put da sam napravio taj izbor, najbolji izbor. Nitko ovaj klub neće voljeti kao ja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.