Intenzivirani radovi na području općine Posušje

Nakon dugog razdoblja kišnog perioda koji je onemogućavao bilo kakve vanjske radove, kako u prirodi, tako i u graditeljstvu, ljeto je donijelo uvijete za konačnu realizaciju svih planiranih građevinskih projekata uređenja Posušja.

I ove godine nastavljamo aktivnosti vezane za uređenje užeg gradskog područja, ali i područja naših mjesnih zajednica kako bi se stvorili što bolji uvjeti za život i rad naših žitelja.

Skroman općinski proračun opterećen kako dugovima iz ranijeg vremena tako i nepravednom raspodjelom javnih prihoda prema jedinicama lokalne samouprave ne ostavlja dovoljno mogućnosti za samostalnu implementaciju svih zacrtanih razvojnih infrastrukturnih ciljeva.

Jedini način kako barem djelomično ostvariti zacrtano su naše uspješno i kvalitetno odrađene prijave na javne pozive i natječaje za ostvarivanje sredstava i pomoći s viših razina vlasti.

U tom smislu u našem Posušju se na više lokacija odvijaju brojni građevinski radovi, a neki od njih su uređenje novog središnjeg gradskog parka i prometnice iznad stadiona Mokri Dolac u suradnji s županijskim ministarstvom gospodarstva i Federalnim fondom za zaštitu okoliša, potom nastavak izgradnje kolektora kanalizacije kao višegodišnje kapitalne investicije.

I na školskim objektima u našoj općini vidljivi su građevinski zahvati te su tako nastavljeni radovi na novoj školi Fra Petra Bakule i područnoj školi u Čitluku koja dobiva novo krilo.

Lijepo vrijeme napokon je omogućilo i asfaltiranje više gradskih ulica, i to Ulicu Blage Zadre, Ulicu Princa Eugena Savojskog te Klesarsku ulicu, a radovi u naselju kod Dječjeg vrtića “Bajka” započinju. Što se tiče prometne infrastrukture važno je istaknuti kako se ovih dana u potpunosti dovršava prometnica u poslovnoj zoni Osrdak u suradnji se Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta.

Radovi se nastavljaju i na vodovodnim mrežama u našim mjesnim zajednicama i to u Rakitnu i Zagorju. poručili su iz općine Posušje.

Jedan detalj dobiti će posebno mjesto kada je riječ o uljepšavanju izgleda našeg Posušje, riječ je o fontani u kružnom toku na Trgu Ivana Pavla II.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • OCE BITI JAVNI WC IGDI? CETRI STRANE SVITA , A NIJEDAN JAVNI OBJEKT DI MOREMO ODVEST DITE DA NE TRCEMO PO KAFICIM! ILI KAD JE VECER KLAPA! BOZE, SVE LIPO I BAJNO, SJAJNO A PISA SE IZA SVAKOG AUTA!! SRAMOTA JEZGRE!

  6
  1
 • Da trba vece za pse tobi davno bilo gotovo za ljude se kaze akotise nesvida idi u njemacku takoje se postavila nasa vlada🙏

 • Za ovog prvoga: evo dobro što ti ” pišaš iza auta ” iako ima wc jedan postavljen vani a i u kinu u zgradi drugi..nego što ser..š po svemu bezveze ovdje na portalu???😂😂😂

  1
  1
 • Pranje i izvlacenje sredstava priko pojedini firmi bolje bi bilo sve dat ktm brini koja bi to sve upola jeftinije i bolje i brze uradila nego vodovod i njihovi ko operanti

  1
  2
 • ” Nakon dugog razdoblja kišnog perioda koji je onemogućavao bilo kakve vanjske radove….”
  ne bi da je mećava, niste od šećera u 5. misecu smetava vam mamlo kiše.
  sad će biti jako sunce i opet ne mre se raditi ,radno vrime od 9 do 11

 • Napravili asvalt ulicom fra petra bak UKle prije po godine pa iskocio po pola metra uzrak i nemoze se 2 auta kako triba razmunit i opet dali vodovodu da usere i ostale ceste u posusju di su putevi grude da naprave 100 m ceste da smo mirni sledeci 50 godina

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.