Instagramova “čistka”: Najavili kraj lažnih profila i lajkova

Iz Instagrama su najavili da će početi uklanjati lažne lajkove, komentare i pratitelje koji povećavaju popularnost profila na njihovoj platformi, piše CNN.

Mnogi korisnici popularne društvene mreže, poput influencera i online trgovaca, prijavili su se za lažno podizanje popularnosti svog profila lajkovima i komentarima u zamjenu za novčanu nadoknadu.

Sada će ti korisnici primiti upozorenje od Instagrama i morat će promijeniti svoju lozinku (budući da su je morali podijeliti s lažnim profilima). Uz to, svi će lažni komentari, lajkovi te sam zapis o praćenju biti uklonjeni.

Napravili smo alate koji će nam pomoći identificirati profile koji koriste te usluge i maknuti lažne aktivnosti. Takvo je ponašanje loše za zajednicu te je riječ o kršenju uvjeta korištenja naše mreže, rekli su iz Instagrama.

Ovaj je potez stigao nakon oštrih kritika društvenih mreža, između ostalih i Facebooka, koji je vlasnik Instagrama, zbog velike prisutnosti lažnih vijesti i dezinformacija na njihovim platformama. U skladu s time, Twitter je ranije ove godine uklonio desetke milijuna profila zbog “sumnjivih aktivnosti”, a Facebook je izbrisao 85 Instagram profila, piše Novac.hr.

Uz to, Instagram je već uveo alate koji prepoznaju nasilje na fotografijama i njihovim opisima, koje kasnije pregledavaju zaposlenici kompanije, a ovog je ljeta najavljeno da će biti uvedeni i alati koji će prepoznati tko je zapravo iza profila slavnih osoba pa će stoga ukloniti one lažne profile.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.