Instagram uvodi vodoravan način pregledavanja, korisnici nisu baš oduševljeni

Novi način prikaza sve objave pretvara u jedan veliki Instagram Story, skupa s kuckanjem kako bi se došlo do idućeg sadržaja i trake za skrolanje pri vrhu koja prikazuje koliko ste daleko dospjeli

Instagram je potiho na ograničenom broju korisničkih računa počeo testirati vodoravni prikaz feeda, bitno drukčijeg od okomitog skrolanja karakterističnog za tu platformu od kad je pokrenuta, piše Verge, prenosi Tportal.hr.

Ista je značajka testirana u listopadu ove godine u kategoriji Explore. Čini se kako se sad postupno širi i na feedove većeg broja korisnika.

Novi način prikaza sve objave pretvara u jedan veliki Instagram Story, skupa s kuckanjem kako bi se došlo do idućeg sadržaja i trake za skrolanje pri vrhu koja prikazuje koliko ste daleko dospjeli.

Riječ je prilično velikoj promjeni za korisnike Instagrama, navikle na stari okomiti prikaz. U vodoravnom prikazu naglasak je na pojedinačnoj fotografiji (ili oglasu) u danom trenutku. Možete pregledavati samo pojedinačnu objavu, a komentari su istaknutiji.

Također je značajno teže na brzinu prelistati feed jer, kao što smo već naveli, možete pregledavati samo objavu za objavom. No, zato je lakše doći do Stories, tako što potegnete prstom po zaslonu od gore prema dolje. Čini se kako vodoravni pregled zasad obuhvaća samo glavni feed – u individualnima je i dalje okomiti.

Šef Instagrama Adam Mosseri tvitao je kako je riječ o testu koji je postao šire dostupan no što su očekivali.

No, iz Facebooka je stigao demanti. Prema njima, riječ je o pogrešci u programiranju koja je brzo popravljena.

(www.jabuka.tv.)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.