Instagram uveo zanimljivu i dugoočekivanu opciju

Ako se sjetite aplikacije Instagram od prije par godina shvatit ćete da je zapravo malo od te aplikacije ostalo danas.

Govorimo o samom konceptu Instagrama, kao i o izgledu korisničkog interfejsa aplikacije.

Nakon što je TikTok doživio planetarnu popularnost, konkurenti su krenuli u kopiranje kineske aplikacije, pa tako i Instagram.

Instagram je sada fokusiran na Reels, a ne na “obične” fotografije. S obzirom na veliki broj korisnika, aplikacija redovno dobiva nove značajke, a sada je uvedena još jedna nova mogućnost, prenosi Bajtbox.

Instagram je uveo jednu dugo očekivanu opciju koja će korisnicima omogućiti još više zabave. Radi se o mogućnošću komentariranja putem GIF-ova.

Adam Mosseri, šef Instagrama, podijelio je ovu informaciju nakon razgovora sa izvršnim direktorom kompanije Meta, Markom Zuckerbergom.

Mosseri je ovu opciju opisao kao onom koja konačno stiže na platformu, priznavši tako da je ona bila veoma tražena od strane korisnika ove popularne aplikacije.

Tako će sada korisnici, pored riječi i emojija, moći komentirati i putem animiranih fotografija iz Giphy-ja, poznate GIF baze podataka.

Ali to nije sve. Šef Instagrama također je otkrio da kompanija testira još jednu zanimljivu funkciju. Radi se o funkciji lyrics u Reelsu.

Ova će funkcija biti bazirana na naljepnici (sticker) s automatskim natpisima koju je matična kompanija Instagrama, Meta, uvela još 2021. godine. Ovo će korisnicima omogućiti da precizno sinkroniziraju titlove, poboljšavajući tako cjelokupno iskustvo gledanja i kreiranja Reelsa.

Na kraju treba konstatirati da je uvođenje GIF-ova u komentarima vjerojatno znak da Instagram vodi računa o povratnim informacijama korisnika kada je u pitanju korištenje platforme, što je svakako pohvalno za kompaniju.

(www.jabuka.tv | Foto: Chatfuel)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.