Instagram će s novom značajkom postati još bolji

Sudeći prema najnovijim objavama, Facebook u Instagram planira uvesti audio i video pozive.

Snapchat trenutno ima jednu vrlo važnu značajku koja ga odvaja od sve popularnijeg Instagrama, a to je mogućnost obavljanja audio i video poziva. Sudeći prema tehno analitičarima, aplikacija za Instagram već sadrži kod za audio i video pozive koji nalaže da bi telefoniranje moglo sletjeti i u Instagram.

Neaktivna opcija se, konkretno, nalazi u kodu spomenute aplikacije za podjelu fotografija, kao i Facebookovom Directu.

Facebook mudro šuti

Osoblje Tech Cruncha, koji je prvi objavio ovu vijest, kontaktiralo je službu za odnose s javnošću Instagrama koja dolazak audio i video poziva nije htjela komentirati.

Instagram bi uvođenjem ovih mogućnosti dodatno ugrozio Snapchat kojem je već uspio oteti dio korisničke baze kopiranjem i uvođenjem Storiesa. Prema najnovijim statistikama, danas više ljudi objavljuje priče na Instagramu nego na izvornom Snapchatu, prenosi tportal.

Kada možemo očekivati novu značajku?

Prepoznavanjem ikona i funkcija u kodu Instagrama da se naslutiti koji je sljedeći Facebookov korak, makar se iz dosadašnje prakse da naslutiti njegovo vrijeme dolaska. Ako je suditi po dosadašnjim iskustvima, ikona za Giphy je u softverskom kodu bila svega tjedan dana prije izlaska značajke, što znači da bi se slično moglo desiti i sa pozivima.

Svi ovi dodaci Instagram iz dana ga u dan čine sve boljom alternativom za Snapchat koji je video pozive uveo još 2014. Zapravo, dosta je zanimljivo da Instagram mogućnost zvanja nije uveo već prije dvije-tri godine.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.