Instagram bi mogao ukinuti vidljivost broja lajkova na fotografijama

Instagramerska opsesija lajkovima bi se mogla naglo završiti. Mreža za dijeljenje fotografija otkrila je u petak da traži načine da ublaži pritisak na njihovu aplikaciju. Jedan od predloženih načina je da se ukloni brojač lajkova s fotografija tako da oni budu vidljivi samo osobi koja je objavila fotografiju ili video.

Programerka Jane Wong, osoba koja je uočila velik broj novih funkcija na Instagramu prije nego su službeno objavljene, je prva koji je primijetila potencijalnu promjenu u brojaču lajkova. Wong je iskopala testni zaslon iz Instagrama koji navodi da aplikacija želi da se korisnici fokusiraju na sadržaj koji objavljuju a ne broj lajkova.

Glasnogovornik iz Instagrama je rekao za The Verge kako ta opcija nije trenutno aktivna niti jednom korisniku, što ne znači da uskoro neće biti.

Ne testiramo to u ovom trenutkuali istraživanje načina kako smanjiti pritisak na Instagram je nešto o čemu smo oduvijek razmišljali, rekao je.

Uklanjanje lajkova bi moglo biti drastična promjena za ovu platformu, gdje je tako mnogo influencera optuženo da objavljuju određene fotografije samo kako bi dobili što više lajkova.

Naravno, samo zato što Instagram razmatra promjene, ne znači da će se one uistinu dogoditi. Već je više stvari na Instagramu došlo do faze testiranja, ali nikada nije došlo do korisnika. Nadamo se da će Instagram dobro razmisliti o ovoj ideji, navodi Cult of Mac.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.