Inspektori u akciji: Kupci tražite fiskalni račun za kupljenu robu

Svi federalni i županijski tržišni inspektori jučer su otpočeli s inspekcijskim nadzorima u cilju provedbe Zakona o fiskalnim sustavima u FBiH, a pojačanom kontrolom bit će obuhvaćeni svi gospodarstvenici koji imaju obvezu izdavanja fiskalnih računa.

Svrha akcije jeste cjelovita i sveobuhvatna primjena fiskalnih sustava da bi se pojačala disciplina prilikom izdavanja fiskalnih računa, a pogotovo potaknuli potrošači da prilikom kupovine ili dobivanja usluge obavezno zatraže fiskalni račun.

Govoreći o ovoj akciji, Ibrahim Tirak, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP), kazao je u izjavi za “Dnevni avaz” da će se pojačane inspekcijske aktivnosti u narednom razdoblju odvijati i izvan standardnog radnog vremena.

“Planirali smo izvršiti više od 5000 kontrola”, kazao je Tirak, najavljujući “žestok udar” na sve one koji ne poštuju zakon i apelirajući na građane da obavezno traže fiskalne račune.

On potcrtava da u akciji neće biti povlaštenih kompanija, te da će kontrolirati “sve redom”. Odbacuje tvrdnje vlasnika malih privatnih radnji da su samo oni na konstantnoj meti inspektora, a da se velike kompanije zaobilaze.

“U ovoj upravi nitko nikome nije naredio da u određenu kompaniju ode u inspekciju ili, obrnuto, da ne ode. Nikakvih izuzetaka nema”, tvrdi Tirak, prenosi ‘Avaz’.

9 komentara

  • mi da trazimo racune ma lude li zemlje pa kako mozete takav naslov staviti,elementarna stvar pristojnosti , kulture,morala,etike cega god hocete je za izvrsenu uslugu dobiti racun,ALI isto tako elementarna stvar … je da zivite u normalnoj drzavi gdje politicari nisu lopovi nego u sluzbi naroda,gdje se ljudi postivaju i uvazavaju gdje nema diskriminacije udri po Hercegovini a Bosna moze proci itd, pametnom dosta zato se ne blamirajte sa ovakvim apelima.

  • nedavno sam u Širokom dao ponude za otvore i roletne i nisam dobio posao,a dobio ga čovjek koji nema nikako registriranu firmu,u startu je jeftiniji 15%,vrijeme je da se jednom riješe ovi na crnjaka ili nek prijave legalno posao

  • Ispade da je Široki kriv za propast B i H smiješno kad šaljete inspektore na teren neka pokažu koliko imaju u džepu a isto ih pregledajte kad im završi radno vrijeme VIDJEĆETE OGROMNU RAZLIKU vidite im čime danas raspolažu a što su imali kad su počimali raditi kod vas VITO LJERKA i ostali

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.