Inspektori FBiH upali na imanje vidjelice Marije Pavlović

Akcija federalnih inspektora provjere načina i uvjeta rada nastavit će se i danas, točno na 32. godišnjicu Gospina ukazanja u MeĐugorju, a na meti inspektora se jučer našla i jedna od vidjelica, kao i humanitarne udruge

Samo dan uoči 32. godišnjice ukazanja Gospe u Međugorju, gdje se našlo više desetaka tisuća hodočasnika iz čitavog svijeta, inspektori nekoliko sigurnosnih agencija na federalnoj i državnoj razini upali su u više velebnih objekata, među kojima i onaj jedne od vidjelice Marije Pavlović-Lunetti. To je izazvalo nemalo čuđenje, a mnogi su i otvoreno negodovali.

– Morali smo odabrati ove dane kad je najveći broj hodočasnika jer se tada najbolje da vidjeti tko što i kako radi. Mi samo radimo svoj posao. Ranije smo dolazili i upozoravali na brojne nepravilnosti u radu. Zakon se mora poštovati – odgovarali su inspektori na sve pokude zbog toga što su upravo izabrali dane najveće slave u Međugorju. No, i dalje su domaćini imali brojne upite za ‘nepozvane’ goste.

– Što za vrijeme Filmskog festivala u Sarajevu ne obilazile brojne hostele i ostale objekte koji su registrirani kao humanitarne udruge. Imali bi što vidjeti i čuti- ogorčeno su govorili Međugorčani. No, nekima od njih nije bilo do razgovora, nego su se zbog rada na crno razbježali netom prije upada inspektora financijske policije, te rada i saniteta, kao i oni za strance. Bježali su glavom bez obzora pa su inspektori zatjecali prazne kuhinje iz kojih se još dimilo, kao i restorane pune stranih gostiju koje nije imao tko poslužiti.

– Nema ih. Sve je pusto. Gdje su kuharice, konobari, sobarice, čistačice… – pitao je jedan od inspektora ženu na recepciji hotela s 54 sobe, da bi se ispostavilo da ni ona uopće nema papire za rad. Jedva je našla i osobnu. Naknadno su se pojavili i vlasnici, tvrdeći da su upravo bili u Mostaru zbog dokumentacije te u više navrata ističući: Radimo na tome da sve bude u redu! Na meti inspektora su se našle i međunarodne udruge koje se, mada po viđenom i ne sliče tome, predstavljaju humanitarnima, kao što je Nuovi Orizzonti, kao i centre za ovisnike od narkomanije.

– Vi ovdje dovodite narkomane kojima je preporučena medicinska njega, a nemate niti usmeni dogovor o tome s lokalnim Domom zdravlja. Kako to? To je bilo jedno od brojnih upita na koje jučer nismo čuli odgovor.

(www.vecernji.ba)13 komentara

  • Ima toga po citavu svijetu a ne samo u takom malu mijestu! Pustite ljude da sto zarade u sezoni da po zimi imaju od cega zivijeti vec kad im se ne daje nikakva socijalna skrb!! Nek sami sebe uzmu na sebe!!!! Jeli tako bolje!!!!

  • Cista provokacija , ako vec oce red i zakon uvest onda ta vlast ili drzava triba ljuda osigurat radna mista da imaju od cega zivit po onda gledat ko na crno radi nedaju narodu zivit, Sramota sto to nase prodane duse u Sarajevu dopustaju gospoda Politicari.

  • Nije njihovo da gledaju gdje ce novci otici, njihovo je da prijave.
    Ako ti se ne svidja – seli.
    Oni dobivaju time sto ne prijavljuju, ali zato radnici gube – nemaju staza, nema mirovine, nema nicega.

  • Kad mi sami negativno gledamo nase malo misto sta ce onda drugi o nami mislit pozdrav svim Hercegovcim a posebno Sirokobrizanim ,

  • A sto bi to molim te se trebalo gledati kroz prste ovakvima i dopustati ovo? Kako ste samo smijesni vi koji osudjujete ovo i nesto o Sarajevu pricate, nigdje veze. Ovakvi samo po radniku udaraju jer ga ne prijave i ne osiguraju, dakle mogu mu raditi sta hoce. Sve k’o ”bozji ljudi”. Al u k.urcu onom povecem. Ovdje se prica o jednom konkretnom primjeru i taj primjer je za osuditi i prijaviti i to je to.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.