Inspekcijski tim EU u kontroli peradarstva u BiH

Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije Europske Unije boravit će u Bosni i Hercegovini od 26. rujna do 6. listopada radi procjene sustava službenih kontrola u sektoru peradarstva u svrhu odobravanja izvoza mesa peradi i proizvoda od mesa peradi iz BiH u Europsku uniju, prenosi Večernji list BiH.

Inspektori Direktorata posjetit će Ured za veterinarstvo BiH, nadležna entitetska ministarstva poljoprivrede i entitetske uprave za inspekcijske poslove, dvije laboratorije koje obavljaju različite vrste laboratorijskih analiza u sektoru peradarstva i četiri kandidovana objekta (dvije klaonice peradi i dva objekta za preradu mesa peradi) kako bi provjerili funkcioniranje sustava službenih kontrola u sektoru peradarstva.

Po usuglašenom planu realizacije misije za sutra, u prostorijama Ureda za veterinarstvo BiH je planiran uvodni sastanak s inspektorima EU na kojem će, osim predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ureda za veterinarstvo BiH, biti prisutni i predstavnici Delegacije EU u BiH, Direkcije za euopske integracije BiH, Agencije za sigurnost hrane BiH, te predstavnici entitetskih ministarstava poljoprivrede i entitetskih uprava za inspekcijske poslove.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: