Inspekcija već utvrdila prekoračenje propisane cijene peleta

Federalni tržišni inspektorat od subote je počeo vršiti pojačane inspekcijske nadzore proizvođača i prometnika peleta u FBiH, a u skladu s Odlukom Vlade FBiH o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena određivanjem najvišeg cijene za pelet.

Naime, spomenutom odlukom Vlade FBiH propisana je najviša prodajna cijena peleta, koja ne može prelaziti 480 KM plus PDV u trgovini na malo, po toni u svim pakovanjima, odnosno 561 KM s PDV.

Odluka je stupila u subotu, 12. studenoga, a federalna i županijske tržišne inspekcije odmah su počele s realizacijom i nadzorom nad njenim provođenjem.

Federalni tržišni inspektorat je tako u subotu izvršio 26 inspekcijskih nadzora kod proizvođača i prometnika peleta FBiH, u okviru kojih je kod jednog subjekta nadzora utvrđeno prekoračenje propisane cijene od 561,60 KM, piše Klix.ba.

Kod četiri subjekta kod kojih je pelet zatečen u prodaji, nije bilo odstupanja od propisane cijene, dok kod ostalih kontroliranih subjekata pelet nije zatečen u prodaji.

FUZIP u svom službenom priopćenju navodi da je u nadzorima prvog dana primjene Odluke sudjelovalo svih 13 federalnih tržišno-turističko-ugostiteljskih inspektora, a od subote su putem web obrasca za prijavu nepravilnosti zaprimljene tri prijave građana o neusklađenim cijenama peleta.

Najavljuju da će Federalna uprava za inspekcijske poslove nastaviti s intenzivnim vršenjem nadzora nad primjenom ove Odluke i u sljedećim danima. Također, pozvali su sve proizvođače i prometnike peleta da korigiraju cijene u skladu s Odlukom Vlade FBiH, kako ne bi bili predmet sankcioniranja.

Proizvođači peleta: Nemoguće je napraviti tonu za 561 KM

(www.jabuka.tv)

15 komentara

 • Nide veze ti ces odredit nekom cijenu covik bi treba ic u minus i proizvodit pelet kome je skupo nek ne uzima niko nezna da je poskupila i sirovina pa prijevoz sirovine ljudi digli malo i place jos ga daji dzaba

  • Jojan dimi za svoj biznis.
   Trebao je poskupiti, al za tonu 1 000 nema smisla.
   Sto je netko rekao treba zabraniti sjeci nase sume pa izvoli uvozi i prodaji.
   Gladne oči sve, trebaju se obogatiti za 6 mjeseci

 • Ova inspekcija kao da je s Marsa pala. Bave se poslom gdje ih nepismeni priveslaju. Hajde nek oni ne predstavljajući se ko su naruče tonu ili više peleta i da vidimo pošto će ga dobiti.

  • Malo je hiljadu.. Nek stave najmanje hiljadu i po.. tonu.. To je najbolji pelet na svetu.. Nitko i ne spominje kvalitetu tog preleta…

 • Samo im treba zabraniti sječu i prodaju šume iz BiH i državne i privatne pa da vidimo kako će zaraditi uvozeći drvo iz inozemstva i prodajući ga u inozemstvo. Pelet, drvo, gorivo i plin sve treba ograničiti cijenu. Gorivo uvozimo i opet ne možeš dizati cijenu u nebesa. Pelet može biti samo dvostruko skuplji od cijene drveta a to je maksimalno 300 KM. Znam im kalkulaciju, zato vam i govorim. Samo zabraniti sječu domaće šume pa ćemo ih vidjeti. Vidjeli priliku zaraditi nenormalno zbog situacije sa energijom u EU. To se zove ratno profiterstvo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.