Inspekcija otkrila 113 radnika na crno, zapečatila 84 objekta i izdala kazne od 584.700 KM – Jabuka.tv

Inspekcija otkrila 113 radnika na crno, zapečatila 84 objekta i izdala kazne od 584.700 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH u veljači ove godine izvršili su 529 inspekcijskih kontrola tzv. akcija na području FBiH.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost priređivanja igara na sreću klađenjem, građevinsku djelatnost, mesarsku, trgovinsku, ugostiteljsku, djelatnost proizvodnje i prodaje kruha i peciva i druge uslužne djelatnosti.

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave zatekli su 849 prijavljenih radnika i otkrili 113 neprijavljenih radnika, 104 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 34 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 28 objekata koji su radili bez dozvole za rad nadležnog tijela, navode iz Porezne uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez dozvole zapečaćena su 84 objekta i u 268 inspekcijskih nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 584.700 KM.

Porezna uprava, kako se navodi u priopćenju za javnost, nastavlja aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u sljedećem razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Porezna zapečatila 39 objekata i izdala kazne u iznosu od 237.000 KM

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Drzava mora pogotovo tajkunima stati u kraj, Firme moraju placat poreze i ostale obaveze kao i svaki pojedinac, samo tako moze drustvo i drzava naprijed.

 • Ima ovaj Vito kako već i ona njegova. Ti nema di ne uzimaju. Ne mogu se sjetit nje kako joj ime samo obuče najbolji komad i kaže ja sam zažmirila. Svaki put isti scenarij. Jedino kod mene prčkaju po knjigama i ništa ne nađu. Nek dolaze slobodno svaki dan ako hoće. Svi su oni uhodani preko ljubuškog direktiva ide a ovi federalci isti vrag. Kod nekoga zažmire kod drugoga malo naplate i sl. Budale

 • A sta sa onima na zaobilaznici u Sirokom brijegu Nevesinjci prodaju sir i ne izdaju racun njih ste zaobisli Grudjanin tako je to y

 • Osim ovog rada na crno, treba provjerit i sve ove sto rade kad je praznik, ako je nesto u Zakonu, zasto taj Zakon ne vrijedi za sviju

 • Ae ne serite vise o svom radu i pravdi.
  Zatvorite male, udite u velike cente, udite kod velikih gazda.
  Interesantno da sve stima kod odredenih pojedinaca, a kod malih poduzetnika nikad nista nije dobro.
  Udite i u javne ustanove pa vidite placaju li doprinose i kako se tamo radi.
  Imate ljudi u javnim ustanovama koji su trebali u mirovinu prije deset god.
  Gdje je tu inspekcija?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.