Inozemni sponzor spašava širokobriješku košarku?

U košarkaškom klubu iz Širokog Brijega ljetno mirovanje je, čini se, u završnoj fazi. U dvorani na Pecari svakodnevno proteklih dana mogla se vidjeti nekolicina igrača, uglavnom onih bivših članova koji žele biti spremni za nove angažmane koje očekuju.

Istekli ugovori

Jedan od onih koji ih je prvi napustio je donedavni kapetan Josip Bilinovac koji je sa svojim novim klubom poljskim prvoligašem Trefl Sopotom već danas započeo pripreme za novu sezonu. Većem broju igrača ugovori su istekli, a očekuje se da će Široki s mladim snagama i igračima pod ugovorom s novim trenerom koji će biti imenovan ovih dana 17. kolovoza započeti pripreme.

Navijače Širokog i poklonike košarke u BiH zanima hoće li Široki zajedno s GKK Šibenik i Sutjeskom igrati kvalifikacije za popunu posljednjeg mjesta u regionalnoj ABA ligi. Prema informacijama iz kluba, sasvim je izvjesno kako će Široki igrati kvalifikacije za regionalnu ABA ligu. Predsjednik kluba Ante Suton ovih dana je u intenzivnoj aktivnosti oko iznalaženja sponzora i na dobrom je putu i pronaći ga.

Snažan sponzor

Prema nepotpunim informacijama, riječ je o snažnom sponzoru. Međutim, ime novog sponzora Suton ne želi obznaniti, ali se nada da će se sporazum sklopiti na dobrobit Širokog i poklonika košarke u Bosni i Hercegovini.

”Iz razumljivih razloga i dok se sve ne dogovorimo ne želim obznaniti ime novog sponzora. Uglavnom riječ je o inozemnoj tvrtci koja je stabilna i čiji vlasnik voli sport, a prije svega košarku. Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti, a što bi nam omogućilo polako i sigurno slaganje momčadi za kvalifikacijski ciklus za ulazak u regionalnu ligu ili pak, ako ne uspijemo izboriti mjesto u regionalnoj ABA ligi, biti barem siguran i stabilan prvoligaš sa stalno istim ciljevima i ambicijama kada je riječ o bh. ligi,” istaknuo je vidno zadovoljan predsjednik Širokog Ante Suton.

(Večernji list)

70 komentara

Komentiraj: