Inicijativa za Široki radi na orginalnom hercegovačkom proizvodu za Međugorje i svijet

Projekt „Hoću i mogu“ kojeg je pokrenula Inicijativa za Široki Brijeg, a kojeg podržava Fondacija Light for the world iz Austrije, Austrijska razvojna agencija i Fondacija Mozaik, službeno se počeo provoditi kroz četiri radionice obuke za izradu rukotvorina.

-U ovim radionicama, siguran sam, napravit će se originalni proizvodi Hercegovine i bilo bi lijepo da ih kao originalni ručni rad, unikatne rukotvorine plasiramo na tržište u Međugorje pa tako i u svijet, kazao je prof. Stjepan Skoko, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu prilikom službene prezentacije projekta u kojeg se uključio veliki broj zainteresiranih osoba i samostalnih umjetnika iz ŽZH.

inicijativa_siroki_2

Impozantna je brojka od 60-ak polaznika radionica kroz koje žele steći nova znanja koja će im omogućiti pokretanje vlastitog biznisa. Međutim, tu nije kraj prijavama.

Članovi Inicijative kažu da se i dalje mogu priključiti svi zainteresirani i odabrati neku od zanimljivih radionica koje se održavaju do 10. travnja 2014. godine u prostorijama udruge Inicijativa za Široki Brijeg u centru Širokog Brijega (Trg Gojka Šuška bb, Jagodina zgrada, 2.kat.).

inicijativa_siroki_2

Riječ je o radionicama za (pletenje, drvodjelarstvo, gips, glina) a koje se održavaju prema dogovoru svih sudionika, posebno odvojene jednu od druge i u suradnji s odgovornim osoba za pojedinu radionicu. Cilj projekta je socijalizacija i inkluzija svim dobnih i spolnih skupina, otkrivanje novih vještina i eventualno mogućnost zapošljavanja.

Za prijavu je potrebno dostaviti ime, prezime, datum rođenja, kontakt broj ili email i to na facebook profil Inicijative ili na email: [email protected] odnosno na mobitele voditelja radionice: Kristine Livančić 063 334 265 za glinu i keramiku, Mirjane Ćavar 063 353 474 za pletenje, Ive Sesara 063 167 603 za drvo i Ilije Skočibušića 063 449 103 za gips.

Partneri ovog zanimljivog projekta su i Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a i Udruga EKO ZH čiji su se članovi također uključili u njegovu realizaciju..

Inicijativa za Široki Brijeg smatra kako će se ovakvim radionicama povećati mogućnosti/ kompetecije mladih osoba za zapošljavanje u vidu zanatskih djelatnosti s akcentom na osobe s poteškoćama kroz stvaranje mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva.

Prof. Stjepan Skoko uputio je poziv svim ljudima da se „izvuku“ od današnjih „modernih bogova“, interneta, kafića, kladionica i da naprave akciju, inicijativu jer je ovo pozitivan projekt koji se može dobro iskoristiti za brendiranje unikatnih Hercegovačkih suvenira koje ova regija još uvijek nije ponudila tržištu.

(www.jabuka.tv)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.