Inicijativa za Široki radi na orginalnom hercegovačkom proizvodu za Međugorje i svijet

Projekt „Hoću i mogu“ kojeg je pokrenula Inicijativa za Široki Brijeg, a kojeg podržava Fondacija Light for the world iz Austrije, Austrijska razvojna agencija i Fondacija Mozaik, službeno se počeo provoditi kroz četiri radionice obuke za izradu rukotvorina.

-U ovim radionicama, siguran sam, napravit će se originalni proizvodi Hercegovine i bilo bi lijepo da ih kao originalni ručni rad, unikatne rukotvorine plasiramo na tržište u Međugorje pa tako i u svijet, kazao je prof. Stjepan Skoko, dekan Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu prilikom službene prezentacije projekta u kojeg se uključio veliki broj zainteresiranih osoba i samostalnih umjetnika iz ŽZH.

inicijativa_siroki_2

Impozantna je brojka od 60-ak polaznika radionica kroz koje žele steći nova znanja koja će im omogućiti pokretanje vlastitog biznisa. Međutim, tu nije kraj prijavama.

Članovi Inicijative kažu da se i dalje mogu priključiti svi zainteresirani i odabrati neku od zanimljivih radionica koje se održavaju do 10. travnja 2014. godine u prostorijama udruge Inicijativa za Široki Brijeg u centru Širokog Brijega (Trg Gojka Šuška bb, Jagodina zgrada, 2.kat.).

inicijativa_siroki_2

Riječ je o radionicama za (pletenje, drvodjelarstvo, gips, glina) a koje se održavaju prema dogovoru svih sudionika, posebno odvojene jednu od druge i u suradnji s odgovornim osoba za pojedinu radionicu. Cilj projekta je socijalizacija i inkluzija svim dobnih i spolnih skupina, otkrivanje novih vještina i eventualno mogućnost zapošljavanja.

Za prijavu je potrebno dostaviti ime, prezime, datum rođenja, kontakt broj ili email i to na facebook profil Inicijative ili na email: [email protected] odnosno na mobitele voditelja radionice: Kristine Livančić 063 334 265 za glinu i keramiku, Mirjane Ćavar 063 353 474 za pletenje, Ive Sesara 063 167 603 za drvo i Ilije Skočibušića 063 449 103 za gips.

Partneri ovog zanimljivog projekta su i Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a i Udruga EKO ZH čiji su se članovi također uključili u njegovu realizaciju..

Inicijativa za Široki Brijeg smatra kako će se ovakvim radionicama povećati mogućnosti/ kompetecije mladih osoba za zapošljavanje u vidu zanatskih djelatnosti s akcentom na osobe s poteškoćama kroz stvaranje mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva.

Prof. Stjepan Skoko uputio je poziv svim ljudima da se „izvuku“ od današnjih „modernih bogova“, interneta, kafića, kladionica i da naprave akciju, inicijativu jer je ovo pozitivan projekt koji se može dobro iskoristiti za brendiranje unikatnih Hercegovačkih suvenira koje ova regija još uvijek nije ponudila tržištu.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

  • za iku dobro si rekao treba da angažuju ove iz h s p udruga obzor i njihove partnere u O. V. široki brijeg jer oni su naučili od hdz to jest s.k.j kako se koriste udruge pa su angažovali vidi se dotičnu po izjavi da će zaposlit 200 invalida a vidimo da je na zavodu za zapošljavanje oko 50 osoba pa raviću malo razmisli a projekat je dobar i treba ih više z dije centar marija naša nada koji je naj u b i h

  • ako treba neko sa sela samo javite da i oni nešto zarade,a usto su pametniji od svih vas na tim slikama mali gospodičići…..

  • ovi komentari malo treba da budu fer ali napominjem da je incijativa mlada udruga pa trebaju razmislit ravić kao što je napisao anonimno jer ako niste znali da široki ima oko 150 udruga pa neka ih objave na stranici i koliko se daje njima a f b i ima 12000 udruga pa sama logika da pojedinci iz udruga financiraju stranke to jest osobno jer da nemaju to nebi ih bilo ko kladionica a uključite i ostale udruge kao i centre m naša nada

  • Otkrivaju vam toplu vodu, šta misle da smo debili. Vlast u gradu samo tko tu živi , a ne po okolnim mjestima………….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.