Inicijativa za Široki: Prijavite se na besplatne radionice za izradu rukotvorina

Inicijativa za Široki Brijeg, zajedno s fondacijom Mozaik provodi projekt ”Hoću i mogu” iz programa All inclusive, a kojem su partneri Udruga osoba s invaliditetom ZHŽ-a i Udruga EKO ZH.

Inicijativa poziva sve zainteresirane građane da se prijave na besplatne radionice obuke za izradu rukotvorina (pletenje, drvodjelstvo, gips, glina) koje će se održavati tijekom sljedeća tri mjeseca do od 25. siječnja. do 10. travnja. 2014. godine u prostrijama udruge Inicijativa za Široki Brijeg u centru Širokog Brijega (Trg Gojka Šuška bb, Jagodina zgrada, 2.kat.).

Za prijavu je potrebno dostaviti ime, prezime, datum rođenja, kontakt broj ili email i to na facebook profil Inicijative ili na email:[email protected] odnosno na mobitel Udruge Inicijativa 063 353 474.

Radionice će se održavati posebno odvojeno jedna od druge i u suradnji s odgovornim osoba za pojedinu radionicu. Cilj projekta je socijalizacija i inkluzija svim dobnih i spolnih skupina, otkrivanje novih vještina i eventualno mogućnost zapošljavanja.

Uoči početaka rada, slijedeći vikend, održat će se predavanje Stjepana Skoke, dekana ALU Široki Brijeg koje će ujedno biti i službeno otvaranje radionica, a o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.

Inicijativa za Široki Brijeg smatra kako će se ovakvim radionicama povećati mogućnosti/ kompetecije mladih osoba za zapošljavanje u vidu zanatskih djelatnosti s akcentom na osobe s poteškoćama kroz stvaranje mogućnosti razvoja socijalnog poduzetništva.

Kako kažu, bolje razumijevanje potreba osoba s poteškoćama kroz zajednički rad u radionicama, omogućiti će da mladi nauče prihvatiti osobe s poteškoćama tako da se i kod njih ne budi osjećaj ne prihvaćenosti u zajednici.

Premda živimo u 21.stoljeću, navode članovi Inicijative, u našoj zajednici i danas postoje predrasude prema mladima te osobama s invaliditetom.

Mladi bez obzira na stupanj obrazovanja smatraju se neiskusnim, te njihove ideje, prijedlozi često zanemaruju. Zbog ovakvog oblika diskriminacije odlaze u druge gradove, pa čak i države. Nažalost prevladava mišljenje da osobe s poteškoćama nisu sposobne funkcionirati normalno u društvenoj zajednici.

Na Zavodu za zapošljavanje ima prijavljenih 1460 mladih do 30 godina, od toga 46 osobe s poteškoćama. Zbog toga, iskoristi priliku, uključi se i nauči korisne stvari, poziv je Inicijative kojeg je teško odbiti.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

  • Kad se tek pojavio ovaj Ravić mi je djelovao kao pozitivno osvježenje na ustajaloj političkoj sceni koja se ne mijenja, nego samo dovodi na pozicije svoju rodbinu i jatake koji će raditi što im se kaže. Međutim nakon proteklih izbora i nakon toga, svojim ”izjavama”, načinu djelovanja i toga da sam par puta malo pobliže vidio tog čovjeka čini mi se da je njegov krajnji cilj samo oduzeti vladajućoj strukturi njihove fotelje i ”uhljebiti” sebe i svoje. Ako toliko čovjek voli svoj grad i cilj mu je dobrotvorni rad i uređivanje naše zapuštene sredine onda ne treba pucati na fotelje. Nastavi raditi tako, nemoj se kandidirati, povedi narod kao što si poveo te momke da postavite klupe, povedi ”narod” da uradite još više, nemoj tražiti fotelje, nemoj davati političke izjave, budi čovjek, budi dobrotvor tako ćeš se uzdignuti među tim političarima kao jedan pošten i iskren čovjek i kroz neko vrijeme se nećeš trebati ni kandidirati, niti voditi kampanju, narod će te sam zvati. Zato mi se čini da sve što radiš je dio jedne smišljene kampanje da prikupiš bodove i da se konačno domogneš fotelje u općini. Shvaćam tvoju ambiciju ali čini mi se da dvoličnošću gubiš naklonost naroda…
    To je samo moje mišljenje, tako da dežurni žugatori i jebachi majke se ne uzbuđuju previše, svako dobro čovjeku ali moj glas je izgubio…

  • Kakve veze ovo ima s izborima, ovi mladi ljudi ne žugaju nego stalno nešto rade, a žugatori i partijaši komentiraju po internetu, ova omladina se ne krije i radi prave stvari. Posebno za sirimašne… Jad je tko im stalno spočitava neke političke idiotarije. Pa sve da i hoće fotelj, bar se trude za razliku od parazita koji godinama uništavaju sve ljude koji ne rade ka oni,ne rade.

    • Poštovanje, molim da pročitaš moj komentar pažljivije, ja sam rekao da to što radi, radi da bi dobio političke bodove, svaka čast njemu što radi ali zašto onda ide na fotelju? Ti sada kažeš ovi što su već u fotelji ne rade ni to,sada bih trebao glasati za njega ( ili bilo koga drugoga ) jer je postavio klupice? Ok, podržavam da je htio urediti okoliš, održali su hvale vrijednu akciju za Božić, sve podržavam ali ako se to radi zbog dobrobiti ljudi, zbog dobrote čemu onda kandidiranje za gradonačelnika itd…zar nije dosta predizbornih mazanja očiju itd, zašto ne ostane neprofitna udruga i nastavi pomagati ljudima i uljepšavati ovaj grad, na kraju će dobiti najveću nagradu – put u raj! Ali ne, to je obično kupovanje boodva kod naroda kako bi se došlo do višeg cilja, taj čovjek je odavno u Hdz – u i politici, znači nije počeo sa dobrotvornim radom, kada je shvatio da neće tako brzo doći na red za visoku poziciju u matičnoj stranci, da ih ima puno prije njega onda je odjednom poštenjačina koja bježi od Hdz -a. Političari su ambiciozna gov.a a ovaj dečko je dobro ambicionizan, volio bih da dobije sljedeće izbore pa da dokaže moje riječi , da vidite kako bi od humanitarca postao vuk kao i ostali. Okreći kako vjetar puše, prvi kada je trebalo pljuvati po Širokobriježanima kada se uklonila Titina ruža i prvi kada se daje podrška Šimuniću! Proziran si moj Raviću, tipični političar, dodvori se gdje god možeš, da dođe komunizam u UDBI bi bio kao i 90 posto današnjih HRVATINA političara iz bilo koje stranke.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.