Inicijativa za Široki Brijeg pokrenula humanitarnu akciju “Srušimo prepreke”

Udruga “Inicijativa za Široki Brijeg” pokrenula je humanitarnu akciju pod nazivom “Srušimo prepreke” s ciljem prikupljanja sredstava za nabavu osobnog vozila prilagođenog za prijevoz osobe sa invaliditetom i invalidskih kolica za dvije osobe iz Širokog Brijega.

Akcija traje od 9. veljače 2016. do 31. ožujka 2016. godine.

U sklopu akcije otvoren je humanitarni telefon 092 890 820 gdje se pozivom doniraju 2 KM.

“Za uspješan završetak ove akcije potrebno je prikupiti 25.000 KM što smo uvjereni da ćemo prikupiti uz pomoć svih dobrih ljudi”, navode iz Inicijative.

Svoje priloge, sukladno vašim financijskim mogućnostima, možete uplatiti na račun akcije koji se vodi u Unicredit banci pod brojem 3382202264860334 s naznakom “Srušimo prepreke”.

Stipe Ljubić je četrnaestogodišnjak, 100% invalid I grupe s prebivalištem u Širokom Brijegu, Privalj bb. Učenik je osmog razreda osnovne škole Kočerin. S radošću i veseljem je, uz pomoć svoga oca Petra, redovno pohađao školu. Prije par mjeseci mu iznenada umire otac i od tada Stipe nema mogućnosti da putuje u školu.

Stipe živi u zajedničkom kućanstvu s majkom i tri sestre od kojih je jedna također osoba s invaliditetom. Obitelj je financijski iscrpljena zbog dugogodišnjih visokih troškova Stipinog i Aninog liječenja i nije u mogućnosti sama rješiti ovaj problem.

Kroz akciju pod nazivom “Srušimo prepreke” prikupljamo sredstva za nabavu prilagođenog osobnog vozila kojim će obitelj Stipe Ljubića moći prevesti Stipu do škole i natrag.

Nikica Bilać je tridesetpetogodišnjak, 100% invalid I grupe, s prebivalištem u Širokom Brijegu, Turčinovići bb. Nikica je stradao nesretnim slučajem 1999. godine i od tada se kreće pomoću invalidskih kolica. Postojeća kolica su dotrajala i neadekvatna i onemogućuju bilo kakvo kretanje Nikici.

Obitelj je financijski iscrpljena zbog dugogodišnjih visokih troškova Nikičinog liječenja i nije u mogućnosti sama nastaviti borbu za Nikičino zdravlje. Nikica živi u zajedničkom kućanstvu s majkom, ocem, sestrom i dva brata, od kojih je jedan osoba s posebnim potrebama.

Kroz akciju pod nazivom “Srušimo prepreke” prikupljaju se sredstva za nabavu invalidskih kolica pomoću kojih će se Nikica moći samostalno kretati.

Po završetku akcije javnosti će biti predočeni rezultati i ukupni iznos prikupljene pomoći. Eventualni višak prikupljene pomoći će biti usmjeren u otklanjanje prepreka za osobe s invaliditetom u školama u Širokom Brijegu, priopćeno je iz Inicijative za Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)

7 komentara

Komentiraj: