Infantino: Nogomet će biti potpuno drugačiji nakon koronavirusa

Nogomet će biti posve drugačiji kada se konačno nastavi nakon izbijanja koronavirusa, kazao je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Nogomet će se vratiti, a kada se to dogodi, proslavit ćemo zajedno izlazak iz noćne more, rekao je šef krovne nogometne organizacije.

Dodao je kako pati sa svojim sunarodnjacima, koji su pogođeni tijekom globalne krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Moje talijansko srce rastrgano je slikama strašnih patnji koje opisuju tugu koja pogađa obitelji naše zemlje. Danas moramo razmišljati o olakšanju onima koji pate. Moramo slijediti pravila, naglasio je, prenosi Hina.

Infantino smatra kako će nogomet nakon virusa biti više uključiv, društveniji i podržavajući.

Postoji jedna lekcija koju moramo razumjeti, nogomet koji će doći nakon virusa bit će potpuno drugačiji. Bit će više uključiv, društveniji i podržavajući i u isto vrijeme više globalni, manje arogantni i gostoljubiviji, kazao je Infantino dodavši: “Bit ćemo bolji, ljudskiji i pažljiviji prema istinskim vrijednostima.”

Prošli tjedan Infantino je za Gazzetta dello Sport rekao da je pravo vrijeme da se napravi korak naprijed i reforma sporta čiji je kalendar postao prenatrpan, a financijska sredstva sve više koncentrirana u rukama nekolicine elitnih klubova.

Sugerirao je kako bi moglo biti manje turnira, ali zanimljivijih, možda i manje momčadi, ali više uravnoteženih.

UEFA donijela odluku: Evo kad će se nastaviti prvenstva i Liga prvaka

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.