Imotski: Na dnu Modroga jezera nacrtan teren s Mercedesovim znakom na centru

U Imotskom se sprema pravi spektakl, a to je utakmica na dnu Modroga jezera. Modro jezero ove godine presušilo je zbog ovogodišnjih suša i vrućina. Statistički gledano, do unazad zadnjih tridesetak godina, prosjek presušivanja Modroga jezera u Imotskom bio je jednom ili dva puta u sto godina.

Međutim, ovakva presušenost jezera zabilježena je čak tri puta u posljednjih tridesetak godina, što je jedan od indikativnih pokazatelja vezanih uz globalne trendove mijenjanja vremenskih prilika, ne samo u ovom području. Presušeno Modro jezero u Imotskom znači samo jedno – utakmica Vukodlaka i Vilenjaka na dnu jezera koja će se odigrati u nedjelju u 13.30 sati.  Tradicionalna utakmica odigrat će se već peti put. Zadnji put se igrala 2011. godine, piše DalmacijaNews.

Prema tradiciji, Vukodlaci se sastaju na Broću u 11.00 sati, gdje za sve prisutne spremaju ručak. Za tu prigodu spremaju Balašov rižot, od “mesa mrskih Vilenjaka“, piše u njihovom proglasu. Kako bi nedjeljnu utakmicu dočekali spremni, moraju se pripremiti kondicijski i organizacijski. Vukodlaci silaze niz Modro jezero, dok Vilenjaci dolaze iz grada.

A ovakav stadion još niste vidjeli. Koji još stadion na centru ima Mercedesov znak? Naravno, i fenomen Mercedesa odavno je popularizirao Imotski i postao zaštitnim znakom ovoga mjesta, pa tako i na nogometnom igralištu. Preostaje za vidjeti tko će  odnijeti pobjedu u današnjem posebnom dvoboju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.