iMessage stiže na Windows 10?

Ne nedavnoj Microsoftovoj Build konferenciji iz ove su kompanije najavili novu aplikaciju na kojoj trenutno rade i koja bi trebala sinkronizirati sadržaj između pametnih telefona i računala s Windowsima. Aplikacija Your Phone povezivat će se i s Appleovim pametnim telefonima i s uređajima koji rade na Androidu, no postoji jedna velika razlika između mogućnosti ovih aplikacija.

Naime, Your Phone će i na iPhoneu i na Androidima omogućiti sinkronizaciju fotografija i obavijesti, no korisnici Androida putem ove aplikacije na računalima s Windowsima moći će sinkronizirati i poruke, dok ta opcija neće biti omogućena korisnicima Appleovih uređaja.

Apple ne dozvoljava aplikacijama trećih strana korištenje iMessagea na isti način na koji je to moguće s Androidom tako da se iMessage ne može koristiti na drugom platformama osim Appleovih.

U Microsoftu ipak vjeruju kako se to u budućnosti može promijeniti te su voljni razgovarati s ekipom u Appleu i nadaju se da će pronaći zajednički jezik oko mogućnosti korištenja poruka s njihovih pametnih telefona na Windowsima.

Shilpa Ranganathan iz Microsofta u razgovoru s medijima rekao je kako “trenutno nisu tamo gdje bi htjeli”, kada su u pitanju poruke s Appleovih uređaja u odnosu na Androide, no vjeruje u promjenu situacije u budućnosti, na obostrano zadovoljstvo Microsofta i Applea, kao i samih korisnika.

Treba napomenuti kako Microsoft još nije napravio prvi korak u tom smjeru, odnosno nisu kontaktirali nikoga iz Applea i provjerili njihova razmišljanja o tom pitanju, no dio tehnoloških medija koji dobro pozna praksu Cookove kompanije ne vjeruje u mogućnost korištenja iMessagea na Windowsima, piše Zimo.co.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.