Imate pravo tražiti otključavanje mobitela od bh. operatera

Možete li, nakon isteka ugovora s postojećim mobilnim operaterom zatražiti da vam taj oprater “otključa” mobitel i za kartice drugih mreža? Da, možete. U Hrvatskoj je od kraja 2011. godine to obvezujuće za mobilne operatere, dok u BiH nije zakonska obveza, ali su operateri voljni izaći u susret onima koji zatraže, javlja radio Dobre vibracije.

Naime, kada vam istekne ugovor s operaterom, mobitel postaje vaš, međutim ako nije dekodiran i za druge mreže, ne možete ga koristiti skupa s karticama drugih mreža. Tako ne možete na postojećem mobitelu mijenjati karticu i pritom očekivati da će je primiti, kako u unutarnjem mobilnom prometu, a tako ni u inozemstvu, ako želite ubaciti u mobilni aparat karticu nekog tamošnjeg operatera.

Uslugu “oslobađanja” mobitela mogu vam dati svi operateri u BiH. Dovoljno je podnijeti pismeni zahtjev i, barem sudeći prema izjavama ljudi iz telekoma, ostalo ide lako – i besplatno. Naravno, nakon što vam istekne postojeći ugovor, po kojem ste i uzeli mobitel na korištenje.

Zanimljivo je reći kako, recimo, u HT Eronetu, još nisu imali zahtjeva za “otključavanjem” mobilnih uređaja.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.