Imate masni tip lica? Moguće je da vam je koža zapravo dehidrirana!

Treba biti svjestan i da je koža podložna promjenama, pa nećete cijeli život ostati isti tip kože.  Recimo, najčešća pogreška koju ljudi rade je ta da pomisle kako imaju masnu kožu čim vide malo masti na licu. No taj “sjaj” može biti znak dehidracije…

Mnogi misle da je dehidrirana koža ona koja je suha, a to je najveća pogreška. Dehidrirana koža može biti masna, kombinirana ili normalna, ali samo joj nedostaje vode i stvara osjećaj zatezanja, piše Večernji List. Dehidrirana koža može itekako proizvoditi ulje, odnosno mast.

Stručnjaci kažu da može biti i jako masna, pa se može vrlo lako zamijeniti za masnim tipom lica. Podaci pokazuju da masna koža koja je sklona aknama, je ona koja najčešće pati od dehidracije, a to se događa zato što mnogi koriste jaka sredstva za kožu s aknama i dehidriraju je.

Kako znati je li vam koža dehidrirala? 

Simptomi su: zatezanje, osjetljivost, crni krugovi oko očiju i bore. Osim toga možete imati i lišajeve ili suhe flekice po licu, a to je već znak vrlo jake dehidracije.

Koja je razlika između masne kože i dehidrirane kože koja se masti?

Masna koža se masti tijekom cijelog dana, bez da je T-zona najviše pogođena. A dehidrirana proizvodi mast nakon što koristite pilinge ili nešto slično što kožu može iziritirati. Da biste riješili problem, koristite blaga sredstva za kožu s hijaluronskom kiselinom ili serumom, a nemojte zaboraviti ni na unos vode uorganizam tijekom dana. 

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.