Ima li vaše dijete izuzetno jaku intuiciju, što to može značiti

Radi se o kreativnoj djeci izuzetne inteligencije, snažno razvijene intuicije i senzibilnosti. Karakterizira ih ekstremna fizička i emotivna osjetljivost. Intenzivno osjećaju mirise, buku, vrućinu, jarke boje ili gužvu. Duboko su zabrinuti ljudskom nepravdom, nesrećama, siromaštvom i slično.

Roditelji često vjeruju da imaju hiperaktivno dijete koje “samo” ima bujnu maštu, no moglo bi se raditi o indigo djetetu.

Indigo djeca su fenomen koji zadnjih nekoliko desetaka godina zbunjuje javnost. Neki ih nazivaju čudacima, svemircima, prorocima, drugi pak vjeruju da su ona nadnaravna ljudska bića koja mogu izvoditi čuda ili fizički mijenjati stvari te da su na svijet došli kako bi čovječanstvu pokazali put prema duhovnoj ravnoteži.

Indigo djeca mogu raditi više stvari u isto vrijeme i skloni su skakati s jedne teme na drugu. Često imaju problema sa strpljenjem i čekanjem. Prosjek kvocijenta inteligencije takve djece je fascinantnih 130.

Naziv indigo djeca potječe od boje njihove aure, tamnoplave ili ljubičaste. Ona simbolizira “treće oko”, centar odgovoran za intuiciju i psihičke sposobnosti. Prvo Indigo dijete je otkriveno 1984. godine u Kini. Zbog njegovih sposobnosti nazvali su ga super dijete iz Kine.

Što ih karakterizira?

Uvjereni su da su rođeni u krivo vrijeme na krivom mjestu. Često se osjećaju i ponašaju kao da su kraljevskog porijekla, ne vole autoritet, posebno ako im upućen zahtjev nije obrazložen ili ukoliko nemaju izbora. Često dolaze u sukob s okolinom jer ne dozvoljavaju da se njima manipulira. Mrze čekanja u redu, imaju samopoštovanja i nisu stidljivi u svojim zahtjevima.

U školi se uglavnom dosađuju i teško koncentriraju na nastavu. Smatraju da im obrazovni sustav nije dorastao, da je prespor te površan u informacijama. Asocijalni su i često se zatvaraju u svoj svijet, jer se osjećaju kao da ih nitko ne razumije.

Karakteristike Indigo djece po kojima ih roditelji mogu prepoznati: vole bajke i dupine, tragaju za pravim prijateljstvima, vole boravak u prirodi i privrženi su životinjama, imaju velike i mudre oči, energična su i aktivna, vole kristale, meditaciju i yogu, izuzetno su inteligentna te uvijek puna pitanja i zahtjeva, odmah znaju sviđa li im se netko ili ne, u školi im brzo postane dosadno i vrlo su osjećajni.

Izuzetno su senzibilni

Stručnjaci tvrde da kod indigo djece postoji promjena unutar DNA strukture. Neka od njih mogu postati ovisna o drogama ili alkoholu, sklona problematičnom ponašanju, pa čak i samoubojstvu. Oni koji se bave problematikom ovisnosti kažu da su ovisnici izuzetno senzibilne i duhovne osobe, a takve osobine često u javnosti nailaze na nerazumijevanje.

Mnogima od njih je dijagnosticiran poremećaj u ponašanju, poremećaj pomanjkanja pažnje ili hiperaktivnost. Ova djeca se rađaju se s ogromnim potencijalima, a o obitelji i okolini ovisi hoće li ga, i koliko razviti.

Iskustva roditelja:

Nataša Kern, majka jednog takvog djeteta je ispričala:

Ova djeca mogu biti vrlo bistra, vrlo šarmantna, ali i nemoguća za suživot. Ona razmišljaju o zabavnim i kreativnim stvarima strahovitom brzinom. Dok pokušavate ugasiti vatru koju su izazvali pekući sljezove kolačiće na peći, već su u kadi pokušavajući utvrditi hoće li zlatna ribica preživjeti u vrućoj vodi.

Otac indigo djevojčice iz Latvije:

Ona ležerno prepričava svoje snove u kojima putuje svijetom i svemirom. Također, uvijek zna kad nešto nije uredu s traktorom. Ne znam kako to uspijeva, ali uvijek zna kada nešto nije uredu s mašinom, piše 24sata.hr.

(www.jabuka.tv) 
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.