Igrokaz zvani konstituiranje Gradskog vijeća Livno će imati i peti nastavak – Jabuka.tv

Igrokaz zvani konstituiranje Gradskog vijeća Livno će imati i peti nastavak

Nakon trosatne rasprave i dva kruga glasovanja, Livno ni u ponedjeljak, nakon prvog dijela četvrtog nastavka konstituirajuće sjednice, nije dobilo predsjednika i dopredsjednika Gradskog vijeća.

Premda je izbor čelnih ljudi Gradskog vijeća Livna bio jedina točka dnevnog reda, do njihovog izbora nije došlo unatoč brojnim pauzama i sastancima, što Povjerenstva za izbor i imenovanja, što predstavnika političkih subjekata.

Nismo se usuglasili, glasovanje je išlo tako kako je išlo i dogovorili smo se da već danas poslije podne, u 17 sati, nastavimo sjednicu i da Povjerenstvo za izbor i imenovanja nađe neki drugi model po kojem ćemo glasovati i napokon izabrati i prrdsjednika i dopredsjednika, kazala je Glorija Lijović (HDZ BiH), koja kao najstarija izabrana vijećnica u novom sazivu predsjedava Vijećem do izbora novog rukovodstva.

Problem je bio što se, suprotno čl. 155. Poslovnika o radu GV nije glasovalo za svaku poziciju, odnosno kandidata ponaosob, već su se na glasačkim listićima spajala imena i predsjednika i dopredsjednika. S tim u vezi, najveći protivnik takvog glasovanja, Ivica Brešić (HRS) za FTV je kazao kako su ”kršili Poslovnik i doveli se u situaciju da smo opet odgodili sjednicu”. ‘

Napokon se nadam da su svi shvatili da moramo glasat sukladno Poslovniku, sukladno pravilima, demokratskim načelima i da ćemo tako doći do formiranja Vijeća, rekao je.

A dok se ne implementiraju izborni rezultati i ne kompletira Vijeće, u blokadi su i gradonačelnik i cijela gradska uprava budući da nema odluke o privremenom financiranju, a to znači ni plaća zaposlenima u upravi, institucijama, ustanovama i poduzećima koja se financiraju iz gradskog proračuna.

SIP potvrdio: SDP-ova kandidatkinja za predsjednicu GV Livno je ipak Bošnjakinja

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.