Igraču Viteza odstranili bubreg nakon teške ozljede zadobivene na utakmici

Teška ozljeda nogometaša Viteza Marka Jevtića, koju je zadobio na prvenstvenoj utakmici sa zeničkim Čelikom, najvjerojatnije će za ovog sportaša značiti i kraj njegove igračke karijere. Nakon što je zbog unutarnje ozljede organa i snažne boli napustio stadion u Vitezu, Marko Jevtić je odmah prebačen na Odjel urgentne medicine Županijske bolnice Zenica gdje je privremeno zbrinut, a tijekom protekle noći i operiran.

Liječnički tim je poslije obuhvatnog pregleda ustanovio da se radi “o teškoj rupturi jednog bubrega i odlučio se predložiti uklanjanje oštećenog organa da se zaštiti zdravlje i život pacijenta”.

Nakon operacije je smješten na Odjel za kiruršku intenzivnu njegu ŽBZ i njegov trenutni zdravstveni status je dobar, komunikativan je s dežurnim medicinskim timom i pod stalnom je kontrolom i liječnika iz kiruškog tima, koji ga je operirao.

Ukoliko ne bi bilo nikakvih komplikacija za očekivati je da se Marko Jevtić prebaci na Odjel urologije na daljnji postoperativni oporavak.

Brojne sportske prijatelje iznenadila je njegova jučerašnja povreda u sportskom duelu. Njegovi suigrači i članovi uprave Nogometnog kluba Vitez, kao i članovi NK Čelika, suosjećaju s njim i njegovom obitelji i nadaju se brzom oporavku.

Marko Jevtić (34) je u ekipu Viteza došao u ljetnom prijelaznom roku iz banjalučkog Borca i za Vitežane je zabilježio čak 19 nastupa u obrambenim redovima svoje ekipe.

(Fena)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.