Igračica Potjere: Zeznuli su nas brutalno, ali nije bilo namjerno | Jabuka.tv

Igračica Potjere: Zeznuli su nas brutalno, ali nije bilo namjerno

Kad već pitate svi, žao mi je vidjeti da se toliko ljudi u komentarima sada gnuša nad Potjerom jer oni sve znaju i vide kako je namješteno. Je, pokralo nas je, ali mislim da nije bilo namjerno. Zeznuli su nas brutalno jer se očito radilo u uvjetima u kojima se nije moglo raditi, što oni nisu na vrijeme mogli samo procijeniti, napisala je na svom profilu društvene mreže natjecateljica HRT-ova kviza Potjera. 

Natjecateljica iz tročlane ekipe ne misli da je natjecanje namješteno, već da je HRT, kako tvrdi, produkcijski i tehnički loše organiziran.

Problema je bilo stalno, tijekom cijelog snimanja, a nekako sumnjam da su nas pogledali i zaključili da ćemo skupiti veliku cifru pa glumili od početka snimanja da bi nas kasnije zeznuli, napisala je natjecateljica. Dodala je i kako je voditelju Tariku Filipoviću (46) i Kotigi bilo jako neugodno.

Ni meni nije ugodno što sam baš ja u epizodi zbog koje se ovako pljuje potjeru. Jako ružno je ispalo. nisam ni ja sretna, ali ne mislim da su ovo napravili namjerno. Sad neće više ništa pomoći, a HRT će valjda ubuduće puno bolje provjeravati studio i režiju prije nego krene snimati, zaključila je natjecateljica.

Podsjetimo, u epizodi Potjere koju je HRT emitirao u srijedu, tročlana se ekipa bezuspješno pokušala u posljednjem krugu izboriti za 191.000 kuna. Prvi su put natjecatelji imali 11 točnih odgovora, a lovac Dean Kotiga (30), ni nakon 40 sekundi još nije imao niti jedan točan odgovor. Tada je program naprasito prekinut zbog, kako su objasnili s HRT-a, tehničkih problema. U drugom je pokušaju ekipa skupila 13 točnih odgovora, no Kotiga je ovaj put brže odgovarao na pitanja i ‘ulovio ih’. Tako je ekipa ostala bez iznosa od 191.000 kuna, a kasnije se doznalo da se ta epizoda kviza snimala dvaput.

Inače, HRT je odmah jučer odgovorio na upit s objašnjenjem da je, ukratko, došlo do tehničkih problema i da Kotiga nije imao ništa veće šanse nego suprotstavljena mu trojka. U nastavku je njihov odgovor, piše 24sata.hr.

Obavještavamo Vas kako je završna potjera u 655. emisiji, emitiranoj 9. svibnja 2018. godina, snimljena ponovno zbog tehničkih problema koji su u lovčevoj završnoj potjeri onemogućili odigravanje toga dijela igre u skladu s pravilima kviza. 

Točno je kako je u prvome snimanju lovac Dean Kotiga bio na nuli, ali u toj je situaciji pobjednik još uvijek neizvjestan. Naime, kako je bilo nemoguće rekonstruirati vrijeme u lovčevoj završnoj potjeri i kako se njegova završna potjera prekidala nekoliko puta, odluka o ponavljanju bila je jedina moguća. Tek su u ponovljenim završnim potjerama i timu i lovcu osigurani jednaki uvjeti natjecanja.

Nadalje, glede Vašega upita o tome kakav je izbor ponuđen ekipi prije ponovnoga snimanja završne potjere, ističemo kako je u skladu s pravilima kviza Potjera predviđen protokol za takve situacije u kojemu se među ostalim navodi sljedeće: ‘Dogode li se tijekom snimanja tehnički problemi ili neki drugi nedostatci, koji onemogućuju odvijanje igre prema pravilima kviza, donosi se odluka o poništenju dijela snimanja i vraćanju natjecanja korak unatrag u dijelovima koji imaju striktna vremenska ograničenja (kod takvih se dijelova mora krenuti ispočetka, s novim zadatcima)’.

S tim su pravilima natjecatelji upoznati u svim fazama: za vrijeme prijave i izbora natjecatelja, pri dolasku na snimanje, na probi prije snimanja i na samome snimanju.

Hrvatska radiotelevizija ne raspolaže podatcima o navodnim tužbama, no s natjecateljima koji su bili sudionici kviza obavljeni su razgovori i natjecanje je nastavljeno u dogovoru s ekipom.

Zaključno, Hrvatska radiotelevizija ne komentira hipotetske situacije te vjeruje kako će ekipa vrsnih znalaca poput sudionika spomenute emisije svoj put prema pobjedi imati mogućnost pronaći u nekoj od sljedećih emisija.

(www.jabuka.tv) 


2 komentara

Komentiraj: