Igor Bevanda: U policiji imaju moju adresu prebivališta, telefon i svejedno raspišu tjeralicu?!

Nakon što je u petak MUP Zapadnohercegovačke županije, po nalogu Općinskog suda u Ljubuškom za njim raspisao tjeralicu, javio se 37-godišnji Igor Bevanda i rekao da se on nigdje ne krije i da policija ima njegovu adresu prebivališta.

Podsjećamo, policija Bevandu traži zbog kaznenog djela zlouporabe položaja ili ovlasti, a građani su pozvani da ukoliko imaju informaciju o boravku i kretanju navedene osobe obavijeste najbližu policijsku postaju pozivom na besplatni telefonski broj 122.
“Ovo je strašno što se dogodilo. U policiji imaju moj broj telefona, imaju moju adresu prebivališta. Ne znam što je još trebalo da imaju pa da ne ispadne ovako kako je ispalo. Traže me kao da sam ja ubojica. Slika mi se vrti po svim medijima, a ja slobodno šećem gradom”, kaže Igor Bevanda.
Što se tiče kaznenog djela zbog kojega ga ‘traže’, Igor kaže da je prije radio za jednu talijansku tvrtku koja ga je na kraju i prijavila za počinjeno kazneno djelo, a ista ta tvrtka, kako Igor tvrdi, radi sve, samo ne radi po zakonu.

“Sjedište tvrtke je u Usori, a jedna poslovnica je na području Ljubuškog. Radio sam ispočetka kao i svi drugi, trudio se i tražio klijente. Tvrtka se inače bavi poslovima oko plina, dakle prodaja i iznajmljivanje spremnika. Nisam u pitanju samo ja, ta je tvrtka osim mene otpustila još dosta ljudi i prijavila ih, a nismo mi krivi. Tražili su od nas da mi kao komercijalisti naplaćujemo iznajmljivanje spremnika i prodaju plina, a mi to nismo smjeli”, rekao nam je Bevanda. Dodaje da su ga na kraju otpustili bez zakonskih propisa i prijavili policiji za zlouporabu položaja ili ovlasti.
“Ljetos sam dobio poziv iz policije Zapadnohercegovačke županije i uredno se odazvao na isti. U pitanju je bilo vještačenje jednog potpisa za koji je utvrđeno da nije moj. Ostavio sam policiji adresu prebivališta, kasnije ih obavijestio o promjeni iste, ostavio broj telefona…Oni su znali gdje sam, a svejedno raspišu tjeralicu za mnom po nalogu suda”, izjavio je Bevanda.
Dodao je da ima svu potrebnu dokumentaciju kojom dokazuje da nije ništa radio mimo zakonskih propisa i kada dođe vrijeme, svoju će nevinost dokazivati i dokazati pred sudom. Kaže da su ga prijatelji pozvali u petak i pitali gdje se krije jer ga traži policija.

“Rekli su mi da mi je slika objavljena u medijima, da je policija raspisala tjeralicu za mnom. Istog trenutka sam se javio policiji i rekao da sam tu, u Mostaru, na adresi koju sam i prijavio. Međutim, upućivali su me s jednog broja na drugi da bih na kraju dobio odgovor da nitko ništa ne zna do ponedjeljka. Što bih ja trebao sada?
Ljudima ništa nije jasno, tjeralica i moja fotografija u medijima, a ja živim, radim svoj posao i šećem gradom. Ovo je zaista strašno, neuređeni sustav zbog kojeg sada trpimo i ja i moja obitelj”, zaključio je Bevanda za Dnevni list.

U ponedjeljak će, kako kaže, odmah otići u MUP Zapadnohercegovačke županije i Općinski sud Ljubuški da bi im dokazao da se nigdje ne krije i da će svoju nevinost dokazati na sudu.

(www.bljesak.info)

4 komentara

  • Pa jel ovo moguce,tko to podmece i objavljuje ovakve tjeralice.Cinjenica da u MUP zhz rade vecinom podobni i nepismeni.A ovom lijepom gospodinu svaka cas kad je izisao u medijima sa prigovorom.
    U nasem mup se vrte jos stari milicioneri i oni nastoje da se vrate u proslo vrijeme,tako i ministar u mup zzh ce po direktivi necijoj slozit prijavu ako i nema dovoljno dokaza za istu.Sto znaci da mogu od postena napravit nepostena a i obratno.

  • Ovo nije prvi put da čujem. Veće je se to događalo! Čovjek kući , pije piće po kavanama….policija raspisala tjeralicu. Nevjerovatno.

  • Dragi Igore,tuži ih.I oni odgovaraju pred sudom kao i mi obični građani.Nisi prvi kome se to događa.Mislim da je sazrelo vrijeme da i građani traže odgovornost od političara,sudstva,policije,-
    Prije 3 dana iza mene ide policijsko auto,zaobilazi me na pješačkom prelazu,ni na jednoj raskrsnici ne pali žmigavac.Parkira se na mostu(nepropisno) i vjerovatnom prvom vozaču će naplatit kaznu.PITAM ko nam je uzor.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.